Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

Fitbit Versa: een serieus antwoord op de Apple Watch

Fitbit is vooral bekend van zijn goedkope fitnesstrackers, maar wil ook échte smartwatches maken. De eerste poging, de Fitbit Iconinc, was een matig begin. De zojuist aangekondigde Fitbit Versa ziet er op alle vlakken beter uit.

De Versa heeft nieuw ontwerp met afgeronde hoeken en doet denken aan een volwassen versie van de Pebble Time. De smartwatch heeft uiteraard functies voor fitnesstracking en beschikt over een hartslagmeter, maar ondersteunt door Fitbit OS 2.0 ook apps, muziek en notificaties.

Lichte smartwatch, helder scherm

De smartwatch is gemaakt van geanodiseerd aluminium en niet veel zwaarder dan een Apple Watch. Verder is een touchscreen, met kleur. Dat lijkt anno 2018 voor de hand te liggen, maar met Pebble’s verleden kun je daar niet van uit gaan. Het schermpje heeft een helderheid van 1.000 nits en doet daarmee niet onder voor de Apple Watch Series 3. Een belangrijk verschil is dat Fitbit een LCD-scherm gebruikt en de Apple Watch een OLED-scherm heeft.

Fitbit
Klik/tap voor groter.

Fitness en apps

De hartslagmeter van de Fitbit Versa zorgt voor doorlopende monitoring. Het slimme horloge stuurt je (net als de Apple Watch) herinneringen om even te gaan staan of te bewegen. Ook worden er regelmatig updates over het aantal gezette stappen getoond. Omdat de batterij vier dagen meegaat, meet de Versa ook je slaap. De smartwatch heeft ondersteuning voor 15 soorten work-outs en kan tot 50 meter onder water, daardoor is zwemmen geen probleem.

Fitbit heeft na de overname van Pebble de beste apps gehouden en uitgebreid. Je kunt nu kiezen uit 500 apps, waaronder Philips Hue en Deezer. Over muziek gesproken, de Versa heeft ruimte voor 300 nummers (2,5GB).

Enkele beperkingen

Er zijn ook enkele beperkingen. Zo heeft de smartwatch geen GPS en is het niet mogelijk om op notificaties te antwoorden. Dit wordt op termijn wel mogelijk, maar alleen op Android. Volgens Fitbit is iOS te gesloten om deze functie aan te bieden. Het blijft ook even afwachten hoe Fitbit OS 2.0 in de praktijk uitpakt, maar het ziet er vooralsnog allemaal goed uit.

Fitbit Versa Metal Accessories
Klik/tap voor groter.

De Fitbit Versa kost € 199,95 (gratis verzending) en is nu te reserveren op de website van de fabrikant. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, zilver en roségoud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Fitbit Versa: een serieus antwoord op de Apple Watch
Sluiten