Fitbit Versa: een serieus antwoord op de Apple Watch

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Fitbit Versa 16x9
Afbeelding: Fitbit

Fitbit is vooral bekend van zijn goedkope fitnesstrackers, maar wil ook échte smartwatches maken. De eerste poging, de Fitbit Iconinc, was een matig begin. De zojuist aangekondigde Fitbit Versa ziet er op alle vlakken beter uit.

De Versa heeft nieuw ontwerp met afgeronde hoeken en doet denken aan een volwassen versie van de Pebble Time. De smartwatch heeft uiteraard functies voor fitnesstracking en beschikt over een hartslagmeter, maar ondersteunt door Fitbit OS 2.0 ook apps, muziek en notificaties.

Lichte smartwatch, helder scherm

De smartwatch is gemaakt van geanodiseerd aluminium en niet veel zwaarder dan een Apple Watch. Verder is een touchscreen, met kleur. Dat lijkt anno 2018 voor de hand te liggen, maar met Pebble’s verleden kun je daar niet van uit gaan. Het schermpje heeft een helderheid van 1.000 nits en doet daarmee niet onder voor de Apple Watch Series 3. Een belangrijk verschil is dat Fitbit een LCD-scherm gebruikt en de Apple Watch een OLED-scherm heeft.

Fitbit Versa 16x9
Klik/tap voor groter.

Fitness en apps

De hartslagmeter van de Fitbit Versa zorgt voor doorlopende monitoring. Het slimme horloge stuurt je (net als de Apple Watch) herinneringen om even te gaan staan of te bewegen. Ook worden er regelmatig updates over het aantal gezette stappen getoond. Omdat de batterij vier dagen meegaat, meet de Versa ook je slaap. De smartwatch heeft ondersteuning voor 15 soorten work-outs en kan tot 50 meter onder water, daardoor is zwemmen geen probleem.

Fitbit heeft na de overname van Pebble de beste apps gehouden en uitgebreid. Je kunt nu kiezen uit 500 apps, waaronder Philips Hue en Deezer. Over muziek gesproken, de Versa heeft ruimte voor 300 nummers (2,5GB).

Enkele beperkingen

Er zijn ook enkele beperkingen. Zo heeft de smartwatch geen GPS en is het niet mogelijk om op notificaties te antwoorden. Dit wordt op termijn wel mogelijk, maar alleen op Android. Volgens Fitbit is iOS te gesloten om deze functie aan te bieden. Het blijft ook even afwachten hoe Fitbit OS 2.0 in de praktijk uitpakt, maar het ziet er vooralsnog allemaal goed uit.

Fitbit Versa Metalen bandjes
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Fitbit

De Fitbit Versa kost € 199,95 (gratis verzending) en is nu te reserveren op de website van de fabrikant. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, zilver en roségoud.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  cids

  Reclame???

 • Profielfoto
  UtregCity

  Tja. Ik hou ‘t maar even bij m’n AW4G. 😎

 • Profielfoto
  ray-

  geen spotify ondersteuning en/of gps is wel een dealbreaker.

  Had tot voor kort de fitbit charge 2, sinds enkele dagen een AW3. Was heel tevreden over de charge 2, maar had toch graag iets meer gehad qua functionaliteiten, wat een AW3 dan wel heeft. Grootste pluspunt aan fitbit zijn de dashboards. Die zijn zo overzichtelijk. Bij Apple is dat echt een chaotisch boeltje, met een health app, workout app en acitvity app… Het is allemaal minder overzichtelijk.

  Bij fitbit heb je bv een tegel over uw hartslag, en zie je in een simpele grafiek de historiek. Bij apple zit het te veel verspreid en verstopt vind ik

 • Profielfoto
  Pappapaul

  @UtregCity: Wil je nou duidelijk maken dat je een compacte precisie stemapparaat voor gitaar en/of basgitaar stem-apparaat: de Korg AW4G Pitchcrow Clip om je pols draagt?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  cids op 13 maart 2018 20:06

  Reclame???

  Nee. Een advertorial herken je aan de kop die #adv bevat en onderaan het artikel zou staan wie ervoor heeft betaald (“In samenwerking met”)