Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 maart 2018

De Sims Mobile nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Electronic Arts heeft De Sims Mobile voor iPhone en iPad uitgebracht. De game werd bijna een jaar geleden aangekondigd en ook meteen in Brazilië uitgebracht, maar is nu pas wereldwijd beschikbaar. EA heeft tijdens deze soft launch veel verbeterd zodat je nu zonder ergernissen aan de slag kunt.

Er was al een Sims-game voor iOS, namelijk De Sims Freeplay, maar die was erg beperkt. De Sims Mobile is de meest uitgebreide Sims-game voor iPhone en iPad die dicht in de buurt komt van de desktop-versies.

Werk, hobby en relatie

Een belangrijk element is dat je het levenspad van je Sim op allerlei manieren kunt volgen en beïnvloeden. Van werk tot hobby en relaties. Dat was bij de Freeplay-variant slechts zeer beperkt mogelijk. Een Sim die als barista start, kan aan de hand van de keuzes die je maakt meer verantwoordelijkheden op zich nemen en carrière maken. En zo heb je ook veel invloed op het aangaan van relaties. Wordt het vriendschap, een relatie of misschien friends with benefits?

Klik/tap voor groter.

Freemium game, prima bediening

De game is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen. Het gaat dan vooral om decoraties voor een huis of de kleding van je Sim. Je huis is standaard een ‘opknappertje’ en de game is een beetje gericht op het uitlichten van items om je te stimuleren om aankopen te doen. Natuurlijk zijn er ook ‘simdollars’ te verdienen, of te koop. Soms kun je ook extraatjes verdienen door reclamevideo’s te kijken.

De bediening is goed aangepast op het touchscreen. Bij het inrichten van je huis zie je een duidelijk grid, in- en uitzoomen kan met twee vingers en opties worden groot genoeg in beeld gebracht. Onze voorkeur gaat uit naar spelen op een iPad, maar op alles behalve een iPhone SE is het ook goed te doen. De game is volledig vertaald in het Nederlands en daardoor ook geschikt voor kinderen die nog geen Engels spreken.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
De Sims Mobile nu beschikbaar voor iPhone en iPad
Sluiten