Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 maart 2018

Overtuigend concept integreert het beste van Android in iOS 12

Kan Apple iets van Android leren? Als je het de maker van dit nieuwe iOS 12-concept vraagt wel. De beste functies van Android worden in dit ontwerp in iOS 12 geïntegreerd.

Split View op iPhone X Plus

Naar verluidt komt Apple dit jaar met 6,5-inch iPhone X Plus. Dit is de grootste iPhone ooit met een scherm dat op niet veel kleiner is dan dat van de iPad mini. Durft Apple het met dit grote scherm dan eindelijk aan om split screen naar iOS te brengen? Android heeft het sinds versie N uit 2016.

Klik/tap voor groter.

App Bar

Het volgende idee is overgenomen van de schil die Samsung over Android legt. In de Galaxy-toestellen met een gebogen scherm kun je over de zijkant vegen om een balk met veelgebruikte apps kunt oproepen. Het is ook mogelijk om aangepaste widgets en contacten te tonen. Het iOS 12-concept brengt dit naar de iPhone. Activatie door 3D Touch op de zijkant van het scherm.

Klik/tap voor groter.

Notificatie LED

Wat Android-gebruikers met meest missen aan de iPhone is een LED-lampje dat aangeeft wanneer er een notificatie is. Zo is dat zelfs zichtbaar als het scherm uitgeschakeld is. Aan de bovenkant van de iPhone is waarschijnlijk geen plaats voor een LED, maar een virtueel lampje is wel mogelijk. Bij een OLED-scherm kost het inschakelen van een paar pixels immers amper accu. Zo is het ook mogelijk om verschillende LEDs te tonen, bijvoorbeeld een blauwe voor notificaties van de Twitter-app en een groene voor iMessage.

Klik/tap voor groter.

Volume Bar

Het regelen van het volume is in iOS eigenlijk onlogisch geregeld. De volume-indicator bedekt het midden van het scherm en daarmee vaak een groot stuk content. Door de volumeregeling naar boven te verplaatsen, wordt dat opgelost. Android doet dit al jaren.

Klik/tap voor groter.

Gastmodus

Een gastmodus is misschien niet zo nuttig voor een iPhone, maar wel voor een iPad. In deze modus kan een iOS-apparaat beperkt gebruikt worden. Browsen is mogelijk, maar gegevens worden niet opgeslagen. De foto’s van de hoofdgebruiker zijn ook afgeschermd. Android heeft dit al sinds 2012 en een vergelijkbare functie zou in iOS 12 zeer welkom zijn.

Klik/tap voor groter.

Natuurlijk is dit maar een concept en kun je niet alle functies in iOS 12 verwachten. De volgende iOS-versie krijgt naar verluidt erg weinig nieuwe functies, want Apple focust op stabiliteit en snelheid.

Reageer op artikel:
Overtuigend concept integreert het beste van Android in iOS 12
Sluiten