Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2018

Toeval? Google komt met Chrome-tablet voor onderwijs

Google heeft de Chromebook Tab 10 gepresenteerd, de eerste tablet met Chrome OS die door Acer zal worden geproduceerd. De tablet komt pas in mei op de markt, maar werd woensdag gepresenteerd. Een dag voor het Apple-event dat zich op onderwijs richt. Toeval? Vast niet.

Deze Chromebook Tab 10 is speciaal gemaakt voor het onderwijs. De tablet is uitgerust met een 9,7-inch scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels, net zoals de klassieke iPad. De buitenkant is van plastic, dat minder snel moet beschadigen dan het aluminium van de iPad.

Specificaties weinig verrassend

Aan de binnenkant vinden we verder een RockChip-processor, 4 GB RAM (tegenover 2 GB in de iPad 2017) en 32 GB aan opslag. De Chromebook Tab hij weegt 550 gram en is 10 millimeter dik. Daarmee is de tablet iets zwaarder en dikker dan de 9,7-inch iPad uit 2017. Google belooft een accuduur van 9 uur, iets minder dan de 10 uur van de iPad.

Andere sterke punten

Op gebied van specificaties dus weinig spannends, maar de Chrome-tablet heeft andere pluspunten. zo wordt standaard een Wacom EMR-stylus meegeleverd, net zoals een Chrome Education-licentie die veel opties voor beheer biedt. Zo is het mogelijk om een tablet te delen en de gegevens van studenten bij Google op te slaan. De sterkte punten van een Chromebook, nu in tablet-vorm. Bedenk ook dat Chrome OS tegenwoordig native Android-apps kan draaien, dus Microsoft Office werkt ook.

De tablet kost net als de instap-iPad 329 dollar en heeft 32GB opslag. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Klik/tap voor groter.

De vraag is nu hoe Apple’s antwoord eruit ziet. Het bedrijf uit Cupertino komt tijdens zijn Apple-event om 17:00 uur waarschijnlijk met een goedkope iPad die met de Apple Pencil werkt en op onderwijs gericht is.

Reageer op artikel:
Toeval? Google komt met Chrome-tablet voor onderwijs
Sluiten