Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 20 maart 2018

Bunq start Apple Pay in Spanje en Italië, onofficieel ook in Nederland

De Nederlandse bank Bunq is na Belgie en Duitsland uitgebreid naar Spanje en Italië. Omdat die landen al ondersteuning voor Apple Pay hebben, werkt de bank nu ook met Apple’s betaalsysteem.

Omdat Apple Pay nog niet in Nederland is gelanceerd, werkt het officieel niet met Bunq. Een omweg maakt het toch mogelijk om Apple’s betaaldienst met Bunq in Nederland te gebruiken. Je kunt dan met je iPhone of Apple Watch betalen bij iedere betaalautomaat die contactloos pinnen ondersteunt.

Update: Dit achterdeurtje is inmiddels op verzoek van Apple gedicht

Regio aanpassen voor Apple Pay Bunq

Tijdens de presentatie van Apple Pay voor Bunq in Spanje en Italië, moest de Nederlandse CEO Ali Niknam de regio van zijn iPhone wijzigen om een demonstratie te geven. Dat kun je zelf ook doen en dan werkt Apple Pay zonder problemen met de Nederlandse maestro-kaarten van Bunq. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar ‘Instellingen’ → ‘Algemeen’ → ‘Taal en Regio’.
  • Pas de regio aan naar Spanje (of Italië)
  • Open vervolgens de Bunq-app en ga naar het tabblad ‘Passen’.
  • Kies vervolgens voor ‘Probeer het nu’ bij het Apple Pay-logo.
Klik/tap voor groter.

Vervolgens loodst Bunq je door het aanvraagproces heen. Merk op dat je hier Bunq Premium voor moet hebben, de bank vraagt daar € 7,99 per maand voor. Na het authenticatieproces krijg je in de Bunq-app een nieuwe pas voor Apple Pay. Deze kun je ook aan de Wallet-app van iOS toevoegen.

Het hele aanvraagproces is al naar het Nederlands vertaald. Je zou bijna denken dat Bunq zich opmaakt voor een officiële lancering van Apple Pay in Nederland.

Klik/tap voor groter.

Regio aanpassen alleen nodig tijdens activeren Apple Pay

Natuurlijk is er geen garantie dat Apple Pay met Bunq in Nederland blijft werken. Klanten van andere banken moeten ook nog even geduld hebben. Hoe dan ook, dit gaat Bunq ongetwijfeld veel klanten opleveren.

En ja, na het activeren van Apple Pay kun je de regio van je iPhone weer op Nederland zetten. De passen blijven dan zichtbaar en de betaaldienst blijft werken. Dat hebben wij geverifieerd.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Bunq start Apple Pay in Spanje en Italië, onofficieel ook in Nederland
Sluiten