Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Bunq dicht Nederlands Apple Pay-achterdeurtje

De vreugde was groot toen op dinsdagavond bleek dat Nederlandse klanten van Bunq met een klein trucje Apple Pay kunnen gebruiken. De bank demonstreerde tijdens een presentatie zelfs hoe het moest. De regio-instelling in iOS veranderen was genoeg om Apple’s betaaldienst te activeren.

Helaas was de vreugde van korte duur. Bunq heeft het vandaag onmogelijk gemaakt om Apple Pay vanuit Nederland te activeren. Zelfs als je de regio van je iPhone naar Spanje of Italië zet.

Veranderen regio heeft geen effect meer

Hoe was dit überhaupt mogelijk? Heel simpel. Bunq opereert naast Nederland ook in Italië en Spanje. Als je de regio van je iPhone veranderde naar één van die landen, toonde de Bunq-app de optie om Apple’s betaaldienst te activeren. Dit proces was geheel in het Nederlands en Apple Pay werkte met de Nederlandse maestro-kaart van Bunq.

Klik/tap voor groter.

Op de vingers getikt door Apple?

Wie er op tijd bij was en Apple Pay heeft geactiveerd, kan de dienst blijven gebruiken. De passen zijn niet gedeactiveerd en werken nog. Dat hebben wij rond 17:00 uur geverifieerd. Alle verwijzingen naar Apple Pay zijn ook van de Nederlandse website van Bunq gehaald, terwijl de bank er aanvankelijk . Mogelijk is Bunq door Apple op de vingers getikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bunq dicht Nederlands Apple Pay-achterdeurtje
Sluiten