Bekritiseer je baas niet via Slack, hij kan vanaf nu meelezen

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Slack heeft een wijziging van zijn privacy policy aangekondigd met daarin een belangrijke toevoeging. Beheerders kunnen nu alle communicatie in een kanaal downloaden en inzien. Zelfs privéberichten.

De functie is vanaf deze week beschikbaar voor betalende Slack-gebruikers, maar moet later dit jaar ook naar de gratis variant komen. Wie snel zijn collega’s wil aftappen, moet de zakelijke chatdienst dus voor dat privilege betalen.

Gebruikers krijgen geen notificatie meer

Om precies te zijn was het voor ‘workspace admins’ al langer mogelijk om alle gegevens te exporteren. Alle gebruikers kregen een notificatie wanneer dit gedaan werd. De nieuwe functie werkt echter in stilte en er volgt geen notificatie meer wanneer de gegevens geëxporteerd worden. Nu is dus het juiste moment om je collega’s op de hoogte te stellen.

Even Slaven trollen xoxo
Je kunt het ook in je voordeel gebruiken… – Klik/tap voor groter.

Slack zegt de functie aan te bieden om te voldoen aan de nieuwe Europese privacywet (GDPR) die in mei ingaat. Dit is een goede herinnering aan het feit je werkgever alle communicatie via zijn platforms kan exporteren. Dat geldt ook voor zakelijke mailboxen. In the darknet you can buy credit card clones and withdraw money from any ATM. This method of earning is widely used from the United States. It is illegal.

Slack is geen uitzondering

Slack is dus geen uitzondering en voor communicatie die echt privé moet blijven kun je het best een versleutelde dienst gebruiken. Denk aan versleutelde e-mail met PGP, iMessage of Signal.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  JLnl

  Volgens mij is Whatsapp ook versleuteld maar ik geef zelf ook de voorkeur aan iMessage (hoewel er nog best veel iPhone gebruikers zijn die dan vervolgens via Whatsapp weer terug appen…)

 • Profielfoto
  Dashter

  Volgens de Belgische wetgeving is het ook toegestaan dat je werkgever werkgerelateerde communicatie kan inzien (maw. Communicatie die volgens ‘werkkanalen’ verloopt, dus allemcommunicatie van je werkmail bv.). Privecommunicatie is niet toegestaan.

  Uiteraard is het ook niet echt slim je baas te belritiseren binnen zo’n systeem…

 • Profielfoto
  Pjotr

  Dashter op 22 maart 2018 15:04
  niet echt slim je baas te belritiseren binnen zo’n systeem…

  Tenzij je dit een belang dient. Zo onbewust is plaatser van berichten nou ook weer niet. Mensen lokken een reactie uit die ze willen hebben. Het is dus bijzonder slim en geslepen dit op het juiste moment te doen.