Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2018

Bekritiseer je baas niet via Slack, hij kan vanaf nu meelezen

Slack heeft een wijziging van zijn privacy policy aangekondigd met daarin een belangrijke toevoeging. Beheerders kunnen nu alle communicatie in een kanaal downloaden en inzien. Zelfs privéberichten.

De functie is vanaf deze week beschikbaar voor betalende Slack-gebruikers, maar moet later dit jaar ook naar de gratis variant komen. Wie snel zijn collega’s wil aftappen, moet de zakelijke chatdienst dus voor dat privilege betalen.

Gebruikers krijgen geen notificatie meer

Om precies te zijn was het voor ‘workspace admins’ al langer mogelijk om alle gegevens te exporteren. Alle gebruikers kregen een notificatie wanneer dit gedaan werd. De nieuwe functie werkt echter in stilte en er volgt geen notificatie meer wanneer de gegevens geëxporteerd worden. Nu is dus het juiste moment om je collega’s op de hoogte te stellen.

Je kunt het ook in je voordeel gebruiken… – Klik/tap voor groter.

Slack zegt de functie aan te bieden om te voldoen aan de nieuwe Europese privacywet (GDPR) die in mei ingaat. Dit is een goede herinnering aan het feit je werkgever alle communicatie via zijn platforms kan exporteren. Dat geldt ook voor zakelijke mailboxen. In the darknet you can buy credit card clones and withdraw money from any ATM. This method of earning is widely used from the United States. It is illegal.

Slack is geen uitzondering

Slack is dus geen uitzondering en voor communicatie die echt privé moet blijven kun je het best een versleutelde dienst gebruiken. Denk aan versleutelde e-mail met PGP, iMessage of Signal.

Reageer op artikel:
Bekritiseer je baas niet via Slack, hij kan vanaf nu meelezen
Sluiten