Apple’s Schoolwerk-app moet het docenten makkelijk maken

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Apple wil het leven van docenten makkelijker maken en doet dat met een aantal nieuwe apps en frameworks. Tijdens een event dat op onderwijs gericht was een nieuwe app genaamd Schoolwerk aangekondigd.

Met de app kunnen leerkrachten taken aanmaken, de voortgang van leerlingen bijhouden en alles uit apps halen in de les. Schoolwerk borduurt voort op de Klaslokaal-app van Apple, die ook naar de Mac komt. Ontwikkelaars van educatieve apps kunnen dankzij ClassKit in gaan haken op de nieuwe Schoolwerk-app.

Schoolwerk komt in iOS 11.4

Hoewel verwacht werd dat de vernieuwingen voor educatie in iOS 11.3 zouden zitten, neemt Apple zijn tijd. De Schoolwerk-app komt samen met iOS 11.4 beschikbaar. De app bevat ook ondersteuning voor iCloud, zodat leerlingen opdrachten kunnen insturen en data met docenten kunnen delen. Dit is uiteraard geheel versleuteld.

Ontwikkelaars kunnen inhaken met ClassKit

Een Schoolwerk-app is pas nuttig als er apps zijn die het aanmaken van opdrachten ondersteunen. Daarom komt Apple met ClassKit, een nieuw framework dat ontwikkelaars in hun (educatieve) apps kunnen gebruiken. Apple voorziet ook Swift Playgrounds, Garageband en iWork van ClassKit-ondersteuning. Het ClassKit-framework komt later dit jaar samen met iOS 11.4 uit. Bekende onderwijsapps als Nearpod, Tynker en Kahoot hebben ondersteuning voor het framework al geïntegreerd.

Schoolwerk app
Klik/tap voor groter.

Klaslokaal-app komt naar de Mac

De Klaslokaal-app is al sinds iOS 9.3 op de iPad beschikbaar, maar komt nu ook naar de Mac. Apple zegt dat veel docenten de Mac graag gebruiken en daarom komt de app die gebruikt kan worden om te kijken wat leerlingen op hun iPad uitspoken ook naar de Mac.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dennvdam

  Ben toch eens benieuwd welke apps de integratie zullen toevoegen. Smartschool?

   

   

 • Profielfoto
  nnsa

  Nu gaat dit artikel niet direct over de nieuwe Pages 7.0 (met de mogelijkheid [leer]boeken te maken (i.p.v. ibooks creator), maar een hele snelle quickscan leert dat je hier weinig aan hebt als je een bestaand boek naar Pages 7.0 wil omzetten. Vanaf ‘scratch’ zal het wel lukken, maar een bestaand pdf document inladen gaat niet (anders dan pagina-voor-pagina). Ik weet niet of docenten nu op dit soort tools zitten te wachten (incompatibliteit met Microsoft Word en Adobe PDF).

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Ik dacht een andere reden te horen (56:40): “Apps like Classroom and schoolwork to bring our products into the classroom more easily.” Slip of the tongue?

   

 • Profielfoto
  Janik

  Zou dit niet een van de eerste apps zijn die van iOS (iPad) naar Mac omgetoverd is? Aangezien deze pas vanaf juni (WWDC) in béta gaat… 😉