‘Apple Watch krijgt binnenkort Pride-wijzerplaat’

4 reacties

Vorig jaar verkocht Apple officiële Apple Watch bandjes met de kleuren van de regenboog. De bandjes werden onder andere gebruikt tijdens de Gay Pride in San Francisco. Nu lijkt het regenboogthema ook naar watchOS te komen.

In de laatste betaversie van watchOS 4.3 zijn verwijzingen naar een “pride watch face” gevonden. De wijzerplaat wordt omschreven als een “Regenboog van kleurrijke linten die verrassende patronen op het scherm toveren”.

Regenboogwijzerplaat Apple Watch

Opmerkelijk genoeg is de nieuwe regenboogwijzerplaat nog niet te kiezen in de laatste watchOS-beta. Of de nieuwe Pride-wijzerplaat wel in de definitieve versie van watchOS 4.3 zit is onbekend, Apple kan ‘m natuurlijk altijd last-minute toevoegen. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Mac wordt binnen enkele dagen verwacht.

Apple Watch Pride Face Code
Klik/tap voor groter.

Apple speelt wel vaker met het Pride-thema. De iPhone-maker loopt al jaren mee met de Gay Pride in San Francisco en verkocht vorig jaar regenboogbandjes van de Apple Watch. Die zijn inmiddels niet meer te koop, maar misschien is een pride wijzerplaat de nieuwe gimmick voor 2018. Apple zou ‘m bijvoorbeeld enkele dagen voor de Pride in San Francisco (23 juni) kunnen activeren.

Apple Pride 2015
Foto: Thomas Hawk – Klik/tap voor groter.

Apple Pride

Tim Cook is als een van de weinige homoseksuele topmannen van een multinational open over zijn geaardheid. In 2014 schreef hij in een artikel in het zakelijke tijdschrift Bloomberg Businessweek “I’m proud to be gay, and I consider it among the greatest gifts God has given me“. Apple-fans die niet tot de LGBT-doelgroep behoren, zullen de regenboogkleuren ongetwijfeld kennen van het oude Apple-logo. De volgorde is een klein beetje anders, maar ze zitten er allemaal in.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dashter

  Echte 3d larty wijzerplaten, dat is het eerstvolgende wat de apple watch nodig heeft. Niet de zoveelste iteratie van diezelfde witte wijzers.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Veel topmannen zijn overigens open over hun geaardheid, meestal hetero’s trouwens, dat dan weer wel. Cook is wel een van de weinige homoseksuele topmannen die open is over zijn geaardheid.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Toch even melden: de Apple Watch bandjes die vorig jaar in de schappen lagen zijn niet dezelfde als diegene die werden gebruikt tijdens de Pride-tocht van Apple, die van de toch tellen namelijk zo’n 5 kleuren, waar die commerciële bandjes er 6 hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zijn een hoop homoseksuele bij elkaar in één straat, op die foto met de vlaggetjes. 🏳️‍🌈