‘Apple Watch 4 krijgt 15 procent groter scherm’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Het uiterlijk van de Apple Watch is sinds de lancering in 2014 ongewijzigd, maar dat lijkt nu te gaan veranderen. De Apple Watch Series 4, die waarschijnlijk in september uitgebracht wordt, krijgt naar verluidt een scherm dat 15 procent groter is. Apple zou dit doen door de randen te verkleinen, want de smartwatch wordt niet fysiek groter.

Het vergroten van schermen door randen dunner te maken is een trend bij Apple. We zagen het al bij de 10,5-inch iPad Pro en iPhone X. Het scherm van de Watch zou ook afgeronde hoeken kunnen krijgen, net als de nieuwste iPhone.

Meer nieuws in Apple Watch 4

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo krijgt de volgende Apple Watch niet alleen een groter scherm. En zouden ook nieuwe sensoren voor health-tracking aanwezig zijn en daarnaast zou de accuduur verbeterd worden. Die is bij de Apple Watch Series 3 alles behalve slecht. Volgens Apple gaat het slimme horloge officieel een dag op accu mee, maar in de praktijk lukt twee dagen ook.

Apple Watch Series 4 scherm
Mock-up door Benjamin Geskin – Klik/tap voor groter.

De analist heeft verder weinig details. Zo is niet bekend welke sensoren precies toegevoegd worden. Een eerder gerucht claimde wel dat Apple de hartslagsensor wil verbeteren. Er zou een functie komen om korte hartfilmpjes te maken. Of de Watch ook een nieuw ontwerp krijgt, is niet bekend. Dit zou kunnen betekenen dat oude bandjes niet meer op de Apple Watch 4 passen.

watchOS 5 komt ook in september

Samen met de nieuwe Apple Watch wordt in september ook watchOS 5 verwacht. De vijfde versie van het besturingssysteem krijgen onder andere en nieuwe StreamKit API. Daarmee kunnen ontwikkelaars van muziek-apps eindelijk volwassen Watch-apps aan gaan bieden. Spotify zou al een standalone Apple Watch-app plannen en ook podcast-apps zouden dankzij het nieuwe framework beter moeten werken op het slimme horloge.

Overcast Apple Watch
Podcast-app Overcast verdween vorig jaar van de Apple Watch omdat Apple geen streaming media toelaat – Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Mijn originele Apple Watch Sport staat zonder gebruik na zo’n 12 uur nog maar op 20-30%, wanneer ik hem gebruik zoals normaal is hij tegen 18:00 gegarandeerd uitgeput, hebben jullie ook zulke ervaringen?

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik heb sinds kort een eerste generatie Watch 42mm en mijn batterij houdt het makkelijk een dag uit.

  Eigenlijk is het een geweldig ding, hij kostte mij maar 150 euro (RVS!) en doet wat hij doen moet. Misschien als ik een S3 zou proberen dat ik de traagheid ga merken, maar dat valt te vermijden 😉

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben geen fan van een serieus betere batterijduur omdat je volgens mij niet van wat het nu hebt kunt stijgen naar iets dat ineens twee dagen meegaat.

   

  Wat wij nu hebben is een vast systeem dat je ‘m elke avond op de lader legt. Mijn eerste gen. Apple Watch leg ik elke avond op de lader wanneer ik naar bed ga en dan staat er altijd in in de trant van 48% batterij over. Dit was in het begin overigens 64 – 56% dus die marge van 10 is zeg maar slijtage wat verder prima is. Je ziet dat er nu nog steeds voldoende marge is om het ding laten we zeggen nog twee jaar te kunnen gebruiken. Dat is ideaal. Wanneer je straks een Apple Watch zou krijgen die je op de lader legt met 74% dan ga je twijfelen of je ‘m niet — om de dag — op de lader kunt leggen. Dan krijg je dat hele gedoe voor angst met aantal cycli en zo.

  Dit moeten ze volgens mij niet willen want er komt dan na een jaar of zo een periode dat je ‘m niet meer twee dagen kunt gebruiken en dan voelt het wel meteen als stuk en veel meer slijtage dan mijn afwijking van 10-15.

   

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik ben pas van een 1e generatie 38mm naar een 3e generatie 42mm gegaan. G1 hield het net een dag uit. En mijn G3 haalt met gemak 2dagen. Daar zit twee keer 1 uur per dag fietsen bij die wordt gevolgd door mijn Apple Watch. In de nacht volgt Heart Watch men slaap patroon. Erg blij met de Apple watch

 • Profielfoto
  NI3LS

  Barika Cala Saidah op 28 maart 2018 13:24
  Mijn originele Apple Watch Sport staat zonder gebruik na zo’n 12 uur nog maar op 20-30%, wanneer ik hem gebruik zoals normaal is hij tegen 18:00 gegarandeerd uitgeput, hebben jullie ook zulke ervaringen?

  Sinds de laatste tijd inderdaad: om 8 uur van de lader met 100%, het is nu 17 uur en zit verbazingwekkend genoeg op 70%. Maar wanneer ik maar íets doe haal ik eind van de dag niet en zit ‘ie rond 20 uur op 40%.

  We gaan binnenkort naar New York en dan is het een mooie gelegenheid om voor weinig een Watch Series 3 te kopen.

 • Profielfoto
  Hugaer

  Mijn eerste generatie kan één dag meegaan. Ik gebruik die nu ook s’nachts om mijn slaap te meten. Dan moet ik hem wel één uur opladen voor ik terug verder kan.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Ik wind 2x per week m’n horloge op 😂

 • Profielfoto
  Bunny

  Zodra je de Apple Watch ook kan gebruiken in de sauna/stoombad, ga ik het weer kopen.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @bunnyboy,

   

  Hangt er bij jou geen klok in de sauna/stoombad ????

 • Profielfoto
  jeepke

  Handige tip :

  Als ik naar bed ga en de watch heeft nog 50-70% dan zet ik hem op Vliegtuigmodus . Hierdoor verbruikt hij die hele nacht nog geen 10%. Dit is handig als je geen lader bij je hebt of minder vaak wilt opladen.

 • Profielfoto
  Bunny

  @joopjoopjoop

  Geen idee. Mijn ogen zijn zo slecht, dat ik nauwelijks wat zie zonder bril. Mijn sterkte is namelijk -9

  Op dit moment gaat de xiaomi mi band 2 overal mee, en hij kan het makkelijk hebben.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb twee horloges met solar cels.

  Een Citizen horloge radio controld met een solar cel en een Casio horloge wave capture met een solar cel. Dus batterij problemen ken ik niet

  Waarom verzint Apple niet zoiets!