Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Apple Watch 4 krijgt 15 procent groter scherm’

Het uiterlijk van de Apple Watch is sinds de lancering in 2014 ongewijzigd, maar dat lijkt nu te gaan veranderen. De Apple Watch Series 4, die waarschijnlijk in september uitgebracht wordt, krijgt naar verluidt een scherm dat 15 procent groter is. Apple zou dit doen door de randen te verkleinen, want de smartwatch wordt niet fysiek groter.

Het vergroten van schermen door randen dunner te maken is een trend bij Apple. We zagen het al bij de 10,5-inch iPad Pro en iPhone X. Het scherm van de Watch zou ook afgeronde hoeken kunnen krijgen, net als de nieuwste iPhone.

Meer nieuws in Apple Watch 4

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo krijgt de volgende Apple Watch niet alleen een groter scherm. En zouden ook nieuwe sensoren voor health-tracking aanwezig zijn en daarnaast zou de accuduur verbeterd worden. Die is bij de Apple Watch Series 3 alles behalve slecht. Volgens Apple gaat het slimme horloge officieel een dag op accu mee, maar in de praktijk lukt twee dagen ook.

Mock-up door Benjamin Geskin – Klik/tap voor groter.

De analist heeft verder weinig details. Zo is niet bekend welke sensoren precies toegevoegd worden. Een eerder gerucht claimde wel dat Apple de hartslagsensor wil verbeteren. Er zou een functie komen om korte hartfilmpjes te maken. Of de Watch ook een nieuw ontwerp krijgt, is niet bekend. Dit zou kunnen betekenen dat oude bandjes niet meer op de Apple Watch 4 passen.

watchOS 5 komt ook in september

Samen met de nieuwe Apple Watch wordt in september ook watchOS 5 verwacht. De vijfde versie van het besturingssysteem krijgen onder andere en nieuwe StreamKit API. Daarmee kunnen ontwikkelaars van muziek-apps eindelijk volwassen Watch-apps aan gaan bieden. Spotify zou al een standalone Apple Watch-app plannen en ook podcast-apps zouden dankzij het nieuwe framework beter moeten werken op het slimme horloge.

Podcast-app Overcast verdween vorig jaar van de Apple Watch omdat Apple geen streaming media toelaat – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.