Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

Central Park is de eerste cartoon voor Apple Video

De lijst met series die Apple op zijn toekomstige Netflix-concurrent aan gaat bieden blijft groeien. Apple heeft getekend voor een nieuwe serie genaamd “Central Park”. Het wordt de eerste cartoon op Apple Video.

Het wordt een ‘muzikale komedie’ gemaakt door Loren Bouchard. Hij is met name bekend van de Amerikaanse cartoon Bob’s Burgers en won in 2014 een Emmy Award voor beste animatieserie.

Conciërges moeten de wereld redden

Central Park draait om een familie van conciërges die in Central Park wonen en werken. Ze moeten het park in New York van de ondergang redden en redden daar uiteindelijk de wereld mee. De serie wordt geschreven door Loren Bouchard, Josh Gad (stem van Olaf in Frozen) en Nora Smith (Professor Minerva McGonagall in Harry Potter). Volgens Variety heeft Apple twee seizoenen van 13 afleveringen besteld. De productie is in handen van Fox Studio’s, dat ook The Simpsons maakt.

De Bethesda-fontein in Central Park (New York) – Klik/tap voor groter.

Kwaliteit boven kwantiteit

Dat Apple aan een Netflix-Concurrent werkt is al een tijdje een publiek geheim. Topman Eddy Cue zei gisteren tijdens een interview op festival SXSW dat “kwaliteit de prioriteit is, niet kwantiteit”. Hij druk daarmee meteen alle geruchten over een overname van Netflix de kop in. (Graag gedaan, Eddy). Apple wil het zelf doen. Volgens Cue is het doel “storytelling met technologische verrassingen te combineren”.

We weten dat er meer dan twaalf series in productie zijn. Cue lichtte toe dat het team dat aan ‘Apple Video’ werkt inmiddels uit meer dan 40 personen bestaat. Ze worden aangestuurd door voormalig Sony-executives Zack Van Amburg en Jamie Erlicht. Wanneer de dienst live gaat is nog niet bekend, maar wij volgen alle ontwikkelingen op de voet in ons dossier Apple Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Central Park is de eerste cartoon voor Apple Video
Sluiten