Apple haalt nóg een manager van Sony Television binnen

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Apple gebruikt de televisietak van Sony graag als talentpool. Vorig jaar gingen twee vooraanstaande topmannen van Sony voor Apple werken en nu is wederom een belangrijke manager overgestapt.

Volgens entertainmentsite Variety heeft Apple Angélica Guerra aangenomen om de Latijns-Amerikaanse tak van Apple Video te overzien. Ze was bij Sony productieleider voor Latijns-Amerika en de Spaanstalige markt.

Apple Video heeft internationale focus

Apple krijgt vaak het verwijt dat het zich erg richt op de Amerikaanse markt. Zo is Apple Pay nog niet wereldwijd beschikbaar en ondersteunt Siri op de HomePod alleen Engels. Bij Apple’s Netflix-concurrent -die mogelijk Apple Video gaat heten- wordt dat echter anders. Er is een internationaal team dat onder leiding van voormalig Amazon Studio’s-directeur Morgan Wandell aan series voor specifieke markten werkt.

De opbouw van Apple Video is net begonnen en of we ooit een op Nederland of Europa toegespitste serie zien is onduidelijk. Netflix loopt behoorlijk voor en kondigde eerder een Nederlands-Belgische misdaadserie aan. Die moet later in 2019 te zien zijn.

Angélica Guerra Apple Video
Angélica Guerra (archieffoto 2016) – Klik/tap voor groter.

Het A-team achter Apple’s Netflix-concurrent

Dat Apple wil concurreren met Netflix werd onlangs bevestigd door topman Eddy Cue. De iPhone-maker is de laatste maanden druk geweest met het vormen van een ‘A-team’ dat de streamingdienst moet opbouwen.

Aan het roer staan Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television verantwoordelijk voor onder andere Better Call Saul, The Blacklist en Breaking Bad. De afgelopen tijd werd daar een topman van Amazon Studio’s, een productieleider van de BBC en een talentvolle horrorregisseur aan toegevoegd.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg
Jamie Erlicht en Zack Van Amburg staan aan het hoofd van Apple Video – Klik/tap voor groter.

Hoewel we regelmatig nieuws over Apple Video horen, is nog niet bekend wanneer de dienst precies live gaat. Geruchten spreken over eind 2018, maar dat is nog alles behalve zeker.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Zou mooi zijn dit jaar beginnen, maar dan met een leuk tarief, omdat er nog weinig content is. 1,99 per maand!?

 • Profielfoto
  Middelvillage

  Ik zou graag zien dat ze Apple video combineren met Apple music. Dat zal ze geen windeieren leggen. 😁

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Het moet wel heel erg overtuigen om naast Netflix nog een dienst te koppelen voor extra geld. Als het in Apple Music mee komt prima maar dan wordt dat net zo onoverzichtelijk als iTunes door de jaren heen werd toen het ging van muziekspeler naar ‘Jack of all trades, master of none’