‘Apple’s Netflix-concurrent niet voor 2019 live’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Apple laat het liefst niets los over nieuwe producten en projecten. Bij het ontwikkelen van een eigen Netflix-concurrent lukt dat niet, want Hollywood lekt als een malle. Daarom besloot Apple-topman Eddy Cue het bestaan van ‘Apple Video’ alvast maar te bevestigen.

Dat er nu open over Apple’s Netflix-concurrent gesproken wordt, wil echter niet zeggen dat een lancering nabij is. Volgens bronnen van de doorgaans betrouwbare New York Times gaat Apple’s streamingdienst niet voor 2019 live.

Apple Video: zomer 2019?

Eerdere geruchten spraken over een lancering eind 2018, maar dat is volgens bronnen die nauw bij het project betrokken zijn onrealistisch. Apple zou mikken op een lancering tussen maart en zomer 2019, dus op zijn vroegst binnen een jaar en mogelijk tijdens WWDC 2019.

Apple Video Apple TV
Klik/tap voor groter.

Apple’s eerste twee series werden via Apple Music verspreid. Ze waren echter niet direct een doorslaand succes. Planet of the Apps, een reality-serie waarin ontwikkelaars om een berg durfkapitaal strijden, is geflopt. De tweede serie, Carpool Karaoke, doet het beter en krijgt een tweede seizoen. Toch zijn de series die op Apple’s Netflix-concurrent zullen verschijnen van een heel ander kaliber.

Het A-team achter Apple Video

De afgelopen maanden heeft Apple hard gewerkt aan het samenstellen van een A-team dat de streamingdienst vorm moet geven. Aan het roer staan Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television verantwoordelijk voor onder andere Better Call Saul, The Blacklist en Breaking Bad. De afgelopen tijd werd daar een topman van Amazon Studio’s, een productieleider van de BBC en een talentvolle horrorregisseur aan toegevoegd. Onlangs werd bekend dat er ook een cartoon naar Apple Video komt.

Cartoon Netflix-concurrent Apple
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Steve Jobs had Netflix al lang overgenomen, net als met Yahoo een gemiste kans.

  meer dan 200 miljard slapend kapitaal.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  maconly op 27 maart 2018 16:15
  meer dan 200 miljard slapend kapitaal.

  Dat is waar, vanuit economisch perspectief is dit natuurlijk op z’n minst vreemd.

 • Profielfoto
  Melle

  @maconly – ik ben van weinig zeker, maar ik denk dat Steve Jobs Netflix helemaal niet zou hebben overgenomen. Jobs was niet echt het overnemer type. Apple als bedrijf heeft die cultuur dus ook niet. (nooit Beats overname begrepen – kleine fabrikant overnames in de achtergrond, dan weer net wel)

  anyway – wat weet jij wat SJ zou gedaan hebben, maar je hebt wel gelijk over dat slapen kapitaal. (maar dat zit vooral in het buitenland – niet Amerika dus – naar het schijnt)

   

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple loopt op video gebied al jaren achter de feiten aan door succes van Netflix en Youtube