Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 29 maart 2018

Apple Music biedt nu ook muziekvideo’s

Apple Music gaat de concurrentie met YouTube aan, want de streamingdienst heeft nu ook een grote collectie muziekvideo’s. Ze zijn te vinden onder het tabblad Ontdekken en vervolgens onder het kopje Muziekvideo’s.

Hoe groot het aantal muziekvideo’s dat op Apple Music te bekijken is, wordt nergens vermeld. Ze zijn wel allemaal in Full HD (1080p) of in 4K te bekijken en natuurlijk vrij van reclame voor, achter of tussen de video’s.

Op iOS, macOS en Apple TV

De clips zouden eigenlijk samen met iOS 11.3 verschijnen, maar ze zijn ook op iOS 11.2.6 te zien. Op de Mac en Windows zijn de video’s in iTunes te vinden en ook op tvOS kun je van de clips genieten. Let op dat er een verschil is tussen de muziekvideo’s in je eigen bibliotheek (onder het tabblad Bibliotheek) en de muziekvideo’s op Apple Music (onder het tabblad Ontdekken).

Grootte collectie onbekend

Apple lanceert de muziekvideo’s met een aantal exclusieve clips. Zo is de nieuwe video van Kylie Minogue exclusief via Apple Music in premiere gegaan. Er zijn ook afspeellijsten met clips uit verschillende decennia, genres en compilaties van liveoptredens. Bij het zoeken naar een nummer worden -indien beschikbaar- ook video’s getoond. Wij konden clips van populaire artiesten steeds probleemloos vinden. Meer obscure muziek zoals Toybox met Tarzan and Jane (de guilty pleasures van een 90’s kid ?) leverde geen resultaat open. De collectie van Apple is dus niet zo groot als die van bijvoorbeeld YouTube.

Klik/tap voor groter.

Over YouTube gesproken, de videodienst liet onlangs weten meer reclame tussen muziekvideo’s te gaan tonen. Dat is nodig omdat de dienst vaak op de achtergrond aangezet wordt om alleen muziek te luisteren. Dat wil de videosite ontmoedigen, al komt er een nieuw abonnement dat afrekent met alle reclame.

Reageer op artikel:
Apple Music biedt nu ook muziekvideo’s
Sluiten