Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2018

‘Apple maakt MicroLED displays voor iPhone en Watch’

Hoewel er momenteel maar één iPhone is met OLED-scherm, sleutelt Apple al aan de opvolger van deze schermtechniek. Volgens Bloomberg wordt er in het geheim gewerkt aan MicroLED-schermen.

Apple zou een fabriek van 5.760 vierkante meter in Santa Clara hebben geopend. Reporter Mark Gurman kwam het gebouw -dat zich op ongeveer 15 autominuten van de Apple Campus bevindt- op het spoor.

Meer dan 300 engineers op MicroLED

Er zitten naar verluidt meer dan 300 engineers op het project. De technologie is complex, maar biedt veel voordelen. De MicroLED-schermen beloven een verhoogde helderheid, terwijl ze minder energie verbruiken. De panelen zijn ook dunner dan die van een OLED-scherm. Gurman legt uit dat Apple het project een jaar geleden bijna op heeft gegeven, maar dat er nu aanzienlijke vooruitgang is geboekt. Apple heeft al prototypen van Apple Watch met MicroLED-scherm.

De fabriek in Santa Clara bevat geen Apple-logo’s of borden – Klik/tap voor groter.

Eerst Apple Watch, dan iPhone

Volgens anonieme bronnen zou de Apple Watch binnen twee tot drie jaar een MicroLED-scherm kunnen hebben. De iPhone volgt naar verluidt binnen drie tot vijf jaar. De productie zou dan uitbesteed worden aan een van Apple’s vaste partners in Azië, maar de Apple zou de technologie zo lang mogelijk uit het zicht willen houden van concurrenten. Naast Apple werkt ook Samsung aan MicroLED-technolgie. Tijdens CES 2018 toonde het Koreaanse bedrijf al een grote televisie op basis van de nieuwe LED-techniek.

Klik/tap voor groter.

Het is niet de eerste keer dat Apple’s plannen met MicroLED aan het licht komen. De iPhone-maker nam in 2014 LuxVue Technology over. Deze start-up werkte al aan de techniek. In 2015 bleek dat Apple een onderzoekslaboratorium in Taiwan had geopend waar nieuwe schermtechnologieën onderzocht worden. Met deze fabriek op geringe afstand van hoofdkantoor van Apple in Cupertino, is het MicroLED-project een nieuwe fase ingegaan.

Reageer op artikel:
‘Apple maakt MicroLED displays voor iPhone en Watch’
Sluiten