Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 12 maart 2018

Apple Maps toont nu ook deelfietsen in de buurt

Apple heeft zijn Kaarten-app uitgebreid met de locaties van deelfietsen. In meer dan 175 steden en 36 landen toont Apple Maps nu waar je snel op een fiets kunt stappen. Er is veel informatie over fietsen in België, maar nog maar weinig in Nederland te zien.

De data over stations met deelfietsen komt van Ito World. Dit bedrijf specialiseert zich in data over openbaar vervoer en andere mobiliteit. Apple werkt wel vaker met dit soort bedrijven samen, zo werd eerder met het Duitse Moovility ingeschakeld om oplaadpunten voor elektrische auto’s te tonen.

Informatie over Nederland schaars

Hoewel we in Nederland diverse aanbieders van deelfietsen hebben, weet Apple Maps ze nog niet te vinden. In Rotterdam staan de fietsen van oBike en FlickBike niet op de kaart. In België gaat het beter, want in Antwerpen konden we alle Velo-stations vinden en in Brussel, Namen en Parijs waren ook genoeg tweewielers te vinden.

Velo Antwerpen staat op de kaart – Klik/tap voor groter.

Zelf in een stad rondkijken kan door in Apple Maps de zoekterm ‘Fietsen delen’ in te voeren. Je krijgt dan alle punten in de buurt op de kaart. Helaas is het niet mogelijk te zien of er nog fietsen op een station beschikbaar zijn. Als een fietspunt niet altijd open is staan de openingstijden wel vermeld. Apple lijkt alleen ‘self service’ stations te tonen, want de OV-fiets wordt niet getoond.

Hoewel de data over Nederland nog schaars is, kan het zoeken van een deelfiets hand zijn tijdens bijvoorbeeld een citytrip. Als je eens wat anders wil dan een taxi, bus of tram, kan Apple Maps je nu ook op weg helpen.

Reageer op artikel:
Apple Maps toont nu ook deelfietsen in de buurt
Sluiten