All you can read: Apple koopt kiosk-app Texture

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Texture

Apple heeft Texture gekocht. Deze app laat zich ook wel omschrijven als de Netflix voor tijdschriften. Sinds 2009 kunnen abonnees onbeperkt artikelen lezen uit meer dan 200 Amerikaanse bladen zoals Vanity Fair, National Geographic en TIME.

In een persbericht zegt Apple-topman Eddy Cue dat de dienst perfect bij Apple past: “We zetten ons in voor kwaliteitsjournalistiek van betrouwbare bronnen en zorgen ervoor dat tijdschriften prachtig ontworpen en boeiende verhalen kunnen produceren”.

Texture wordt onderdeel van Apple News

Door de overname van Texture krijgt Apple toegang tot de content van een groot aantal uitgevers. Het plan is om de dienst in de Nieuws-app van iOS te integreren. Deze apps is net als Texture vooralsnog alleen in de VS beschikbaar. De impact op Europa is dus minimaal.

iOS Nieuws App
De Nieuws-app van iOS (niet beschikbaar in Europa) – Klik/tap voor groter.

Apple zet de laatste tijd vol in op abonnementsdiensten. Dat begon met Apple Music in 2014 en daarnaast wordt gewerkt aan een eigen Netflix-concurrent die mogelijk Apple Video gaat heten. Met de toevoeging van onbeperkt lezen uit tijdschriften heeft Apple steeds meer aantrekkelijke content onder één dak.

Wat Apple voor Texture heeft betaald is niet duidelijk. Ook is niet bekend gemaakt hoeveel betalende abonnees de dienst heeft.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Tientje muziek, tientje film, tientje magazine, tientje opslag, zijn we nog wat vergeten Apple?

 • Profielfoto
  gvanrijn

  een alternatief voor deze app is Readly. Nog veel meer titels beschikbaar (ook veel dezelfde titels trouwens) en kost 10 euro.

  Ik ben benieuwd wat dit uiteindelijk gaat worden.