Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 maart 2018

Bloeiende handel: Apple ID is op het dark web geld waard

In de donkere hoekjes van het internet bloeit de handel in persoonlijke gegevens. Een compleet pakket met gestolen inloggegevens kost ongeveer 1200 dollar en is genoeg om iemands identiteit en accounts over te nemen.

Onderzoekers van Privacy Central hebben berekend wat het op het dark web kost om inloggegevens te kopen. Van bijna alle bekende sites en diensten blijken accounts verkrijgbaar, ook Apple ID’s die toegang gegeven tot bijvoorbeeld iCloud. Een Apple ID is relatief goedkoop aan te schaffen.

Apple ID kost $15 op het dark web

Het kopen van een gehackt Apple ID kost 15 dollar en is daardoor redelijk goedkoop. Gegevens van PayPal, internetbankieren en Westen Union zijn met respectievelijk 250, 160 en 101 dollar het duurst. Een Spotify account is het minst waard, namelijk 21 cent. Ook accounts op datingsites en sociale netwerken kosten maar een paar dollar.


Het dark web is een verzamelnaam voor verschillende websites en fora die niet-publiek toegankelijk zijn. Soms vereisen ze ook verbinding met het anonimiseringsnetwerk TOR. De gegevens worden vaak met phishing buitgemaakt, maar komen ook uit datalekken. Een probleem is dat consumenten hun wachtwoorden vaak recyclen. Een datalek onthult dan niet alleen de gegevens voor een bepaalde dienst, maar hun volledige digitale identiteit.

De prijzen van verschillende accounts

Om te voorkomen dat jouw gegevens straks voor een paar tientjes op het dak web te koop staan, raden we het gebruik van een password manager en twee-staps-verificatie aan. Hieronder een overzicht van de prijzen voor accounts op het dark web.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Bloeiende handel: Apple ID is op het dark web geld waard
Sluiten