‘Apple’s eigen hoofdtelefoon krijgt noisecancelling’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Vorige week werd bekend dat Apple aan een eigen high-end hoofdtelefoon werkt. De goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo meldde dat het een over-ear hoofdtelefoon wordt die een Apple-logo draagt. Nu komt scooptijger Mark Gurman met nieuwe details.

Volgens Gurman wordt de hoofdtelefoon draadloos en komt er ingebouwde noisecancelling. Apple zou een nieuw, eigen algoritme hebben gemaakt dat moet zorgen voor een betere filtering van omgevingsgeluid.

Overlap met Beats

Met noisecancelling gaat Apple rechtstreeks de concurrentie aan met zijn dochterbedrijf Beats. De Beats Solo 3 heeft ook noisecancelling, maar gebruikt een eigen algoritme dat buiten Apple om is gemaakt. De noisecancelling van Apple’s eigen hoofdtelefoon wordt door het team dat ook achter de AirPods en HomePod zit gemaakt. Apple gaat de hoofdtelefoon waarschijnlijk net als de AirPods voorzien van zijn eigen draadloze chip, die voor gemakkelijke koppeling en een stabiele verbinding zorgt. Het doel zou zijn om het gemak van de AirPods te combineren met sublieme geluidskwaliteit.

Beats Solo 3
Beats Solo 3 – Klik/tap voor groter.

Mogelijk eind 2018 op de markt

Volgens Gurman is Apple’s eigen hoofdtelefoon gepland voor eind 2018. De ontwikkeling kan echter nog vertraging oplopen, omdat het project vrij chaotisch is verlopen. Net als bij de HomePod zou het plan om een eigen headphone te maken meermaals in de ijskast hebben gezet. Door het succes van de AirPods is de ontwikkeling weer gestart.

Naast een draadloze hoofdtelefoon, werkt Apple naar verluidt ook aan een tweede generatie AirPods. Die krijgen een nieuwe draadloze chip en ondersteuning voor “Hey Siri”. Volgens onze eigen poll is dat niet waar de meeste consumenten op zitten te wachten, want ingebouwde volumeregeling is een van de meest gevraagde features.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Draadloos? Daar moet je wel echt héél goed voor ingelicht zijn.

 • Profielfoto
  wensink

  Oke, dan ben ik wel benieuwd wat er zo anders is aan het algoritme van Apple. Noisecanceling is toch niets anders dan omgevingsgeluid opvangen, de fase 180 graden draaien en weer uitzenden?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wedden dat we tegen die tijd berichtjes gaan krijgen dat deze dingen al heel erg lang bij Beats op de plank lagen en dat Jimmy Iovine er al mee bezig was voordat Apple 2 miljard te veel voor Beats betaalde. Jimmy had alleen niet direct tijd genoeg om ze verder te ontwikkelen omdat hij iTunes moest slopen en Apple Music even op de kaart zetten.

   

  De Steve Jobs was er al mee bezig scooter kunnen ze nu niet meer rijden binnen Apple dus nu gaan we dat soort ongein krijgen met held Jimmy in de hoofdrol.

   

 • Profielfoto
  sjonnie

  Ik vraag me af of noise cancelling en echt hoge audio kwaliteit wel samen gaan.

 • Profielfoto
  Pjotr

  BNO on ear heeft volgens testen wat moeite met die combinatie.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Bang en Olufsen (voor de jeugdigen onder ons)

 • Profielfoto
  brinkey

  Ik heb die van bose onlangs beluisterd. Toch wel een fijn geluidje. Kan niet wachten op die van Apple, verwacht wel dat ze minstens 100 euro duurder zijn dan die van Bose.

   

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @wensink, en de opwarming van de aarde kan verholpen worden door de deur van de ijskast open te draaien. Als alles zo eenvoudig was zouden ingenieurs werkloos zijn.

 • Profielfoto
  whaha

  @sjonnie:
  Ja, de nuraphone doet dat namelijk. Hun noise-cancelling is zo goed dat ik de bel vaak niet meer hoor.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Bij bose hadden ze daar een ‘hondenhalsband’ bij nodig voor de accu. Noise cancellation kost meer energie. Even geprobeerd: prima geluid alhoewel toch wat doffer, maar die accu was voor mij dealbreaker. Verwacht niet dat Apple dat kan oplossen. Dus toch maar noise cancellation via bedrade bose. Is toch voor in het vliegtuig waar Bluetooth verbindingen met je film helemaal niet worden ondersteund, tenzij het je eigen device is

 • Profielfoto
  Facundo

  Bij bose hadden ze daar een ‘hondenhalsband’ bij nodig voor de accu. Noise cancellation kost meer energie. Even geprobeerd: prima geluid alhoewel toch wat doffer, maar die accu was voor mij dealbreaker.

  Ik weet niet over welke Bose je het hebt, maar de Quiet Comfort35 heeft die ‘halsband’ i.i.g. niet. Die is zeer comfortabel, met een accuduur van 10-15 uur en de beste noise cancelling die er is. En een verbluffend goed geluid dat ik niet voor mogelijk hield. Het koste een paar centen, maar dan heb je ook wat.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik had het over Bose’s draadloze in-ear oplossing. Teruglezende zie ik dat het OMT artikel over over-ear spreekt terwijl ik zou zweren dat er eerst in-ear stond. Nu slaat mijn verhaal nergens meer op inderdaad voor wat betreft Bose.