Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 maart 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple’s eigen hoofdtelefoon krijgt noisecancelling’

Vorige week werd bekend dat Apple aan een eigen high-end hoofdtelefoon werkt. De goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo meldde dat het een over-ear hoofdtelefoon wordt die een Apple-logo draagt. Nu komt scooptijger Mark Gurman met nieuwe details.

Volgens Gurman wordt de hoofdtelefoon draadloos en komt er ingebouwde noisecancelling. Apple zou een nieuw, eigen algoritme hebben gemaakt dat moet zorgen voor een betere filtering van omgevingsgeluid.

Overlap met Beats

Met noisecancelling gaat Apple rechtstreeks de concurrentie aan met zijn dochterbedrijf Beats. De Beats Solo 3 heeft ook noisecancelling, maar gebruikt een eigen algoritme dat buiten Apple om is gemaakt. De noisecancelling van Apple’s eigen hoofdtelefoon wordt door het team dat ook achter de AirPods en HomePod zit gemaakt. Apple gaat de hoofdtelefoon waarschijnlijk net als de AirPods voorzien van zijn eigen draadloze chip, die voor gemakkelijke koppeling en een stabiele verbinding zorgt. Het doel zou zijn om het gemak van de AirPods te combineren met sublieme geluidskwaliteit.

Beats Solo 3 – Klik/tap voor groter.

Mogelijk eind 2018 op de markt

Volgens Gurman is Apple’s eigen hoofdtelefoon gepland voor eind 2018. De ontwikkeling kan echter nog vertraging oplopen, omdat het project vrij chaotisch is verlopen. Net als bij de HomePod zou het plan om een eigen headphone te maken meermaals in de ijskast hebben gezet. Door het succes van de AirPods is de ontwikkeling weer gestart.

Naast een draadloze hoofdtelefoon, werkt Apple naar verluidt ook aan een tweede generatie AirPods. Die krijgen een nieuwe draadloze chip en ondersteuning voor “Hey Siri”. Volgens onze eigen poll is dat niet waar de meeste consumenten op zitten te wachten, want ingebouwde volumeregeling is een van de meest gevraagde features.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple’s eigen hoofdtelefoon krijgt noisecancelling’
Sluiten