Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2018

Oops! Nieuwe Apple-commercial toont bug in iOS 11

iOS 11 zorgde voor veel bezorgdheid over de softwarekwaliteit van Apple. Er waren klachten over slechte prestaties, fouten in apps en visuele bugs. Apple heeft al veel fouten opgelost, maar iOS 11 heeft blijkbaar zoveel bugs dat ze zelfs in commercials voor de iPhone X verschijnen.

De nieuwste reclamevideo voor de iPhone X schetst een wereld waarin alles met een blik te ontgrendelen is. Wie goed oplet ziet echter ook een van de visuele bugs in iOS 11 terug. Een ontvangen SMS-bericht springt bij het ontgrendelen buiten zijn kader op het lockscreen.

Bij Apple bekende bug

Een kniesoor die daarop let, maar hoe zoiets in een commercial met hoge productiewaarde terecht kan komen is de vraag. Zeker omdat Apple alle tijd heeft gehad om het op te lossen. Ontwikkelaar Benjamin Majo vertelt dat hij de bug al een paar maanden geleden bij Apple heeft gemeld. De reactie van Apple was dat het een bekende bug betrof die al is gemeld, maar nog niet opgelost.

Klik/tap voor groter.

De bug ontstaat omdat de inhoud van een bericht op iOS 11 verborgen kan worden tot het toestel ontgrendeld is. Als een iMessage of SMS te lang is, valt de tekst kort buiten het kader op het lockscreen. Dit soort kleine interfacefouten zijn terug te vinden in verschillende delen van iOS 11. Bijvoorbeeld in de App Store, maar ook de ontgrendelingsanimatie van de iPhone X, die nog steeds de neiging heeft om te haperen.

iOS 11: de updates tot nu toe

iOS 11 heeft sinds de release in september van 2017 al een groot aantal bugfixes ontvangen. Soms bracht Apple noodgedwongen een extra update uit om beschamende fouten op te lossen.

Zo moest iOS 11.0.2 een knetterend geluid tijdens het bellen met de iPhone 8 oplossen. Ook iOS 11.1.1 was een onverwachte update die afrekende met autocorrect-bugs waardoor normaal typen soms onmogelijk was. iOS 11.2 werd met een noodgang uitgerold omdat apparaten werden geteisterd een soort millenniumbug. Kort daarna volgde iOS 11.2.1 die een ernstig lek in HomeKit dichtte en enkele weken geleden corrigeerde iOS 11.2.6 een crashfout veroorzaakt door het weergeven van Indiase karakters.

https://www.youtube.com/watch?v=-pF5bV6bFOU

 

Update: Apple fikst advertentie

Apple heeft na publicatie van dit bericht zijn advertentie gefikst. Of dat wil zeggen dat een oplossing ook snel naar iOS komt is onduidlijk. Hoe dan ook, de iPhone-maker is nu zeker op de hoogte van de bug.

De gefikste versie – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Oops! Nieuwe Apple-commercial toont bug in iOS 11
Sluiten