Oops! Nieuwe Apple-commercial toont bug in iOS 11

Door: Raymon Mens - 9 reacties

iOS 11 zorgde voor veel bezorgdheid over de softwarekwaliteit van Apple. Er waren klachten over slechte prestaties, fouten in apps en visuele bugs. Apple heeft al veel fouten opgelost, maar iOS 11 heeft blijkbaar zoveel bugs dat ze zelfs in commercials voor de iPhone X verschijnen.

De nieuwste reclamevideo voor de iPhone X schetst een wereld waarin alles met een blik te ontgrendelen is. Wie goed oplet ziet echter ook een van de visuele bugs in iOS 11 terug. Een ontvangen SMS-bericht springt bij het ontgrendelen buiten zijn kader op het lockscreen.

Bij Apple bekende bug

Een kniesoor die daarop let, maar hoe zoiets in een commercial met hoge productiewaarde terecht kan komen is de vraag. Zeker omdat Apple alle tijd heeft gehad om het op te lossen. Ontwikkelaar Benjamin Majo vertelt dat hij de bug al een paar maanden geleden bij Apple heeft gemeld. De reactie van Apple was dat het een bekende bug betrof die al is gemeld, maar nog niet opgelost.

iOS 11 grafische bug
Klik/tap voor groter.

De bug ontstaat omdat de inhoud van een bericht op iOS 11 verborgen kan worden tot het toestel ontgrendeld is. Als een iMessage of SMS te lang is, valt de tekst kort buiten het kader op het lockscreen. Dit soort kleine interfacefouten zijn terug te vinden in verschillende delen van iOS 11. Bijvoorbeeld in de App Store, maar ook de ontgrendelingsanimatie van de iPhone X, die nog steeds de neiging heeft om te haperen.

iOS 11: de updates tot nu toe

iOS 11 heeft sinds de release in september van 2017 al een groot aantal bugfixes ontvangen. Soms bracht Apple noodgedwongen een extra update uit om beschamende fouten op te lossen.

Zo moest iOS 11.0.2 een knetterend geluid tijdens het bellen met de iPhone 8 oplossen. Ook iOS 11.1.1 was een onverwachte update die afrekende met autocorrect-bugs waardoor normaal typen soms onmogelijk was. iOS 11.2 werd met een noodgang uitgerold omdat apparaten werden geteisterd een soort millenniumbug. Kort daarna volgde iOS 11.2.1 die een ernstig lek in HomeKit dichtte en enkele weken geleden corrigeerde iOS 11.2.6 een crashfout veroorzaakt door het weergeven van Indiase karakters.

 

Update: Apple fikst advertentie

Apple heeft na publicatie van dit bericht zijn advertentie gefikst. Of dat wil zeggen dat een oplossing ook snel naar iOS komt is onduidlijk. Hoe dan ook, de iPhone-maker is nu zeker op de hoogte van de bug.

Apple Face ID bug fix
De gefikste versie – Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Heel rare keuze van looks en geel actrice. Met dat stijl blond haar en die salopette… wallen onder de ogen bijna… of ze ziet er heel vermoeid uit… nee, geen fan van die keuze.

 • Profielfoto
  Melle

  Looks en *feel….

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Melle, geen fan van jouw kortzichtigheid ;-p

 • Profielfoto
  html-junky

  Vind het juist een heel leuk meisje, de stijl is natuurlijk in lijn met het educatie event binnenkort

 • Profielfoto
  sciletto

  In de reclame gaat dat moment zo snel dat je het niet ziet

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dus als ik een iPhone koop ontploft alles? Wat een reclame…

 • Profielfoto
  flappah

  Maikelw op 20 maart 2018 13:06
  Dus als ik een iPhone koop ontploft alles? Wat een reclame…

  Beter dat de kastjes om je heen open gaan dan dat de telefoon ontploft!;)

 • Profielfoto
  Melle

  @barika cala saidah – ik snap je reactie – maar ik vind het nogal een creepy figuur – met zo constant die ogen – dat bedoel ik vooral – lelijk of mooi – dat kan mij niet veel schelen – het viel me zo op omdat ik het zo raar vond.

 • Profielfoto
  lowie_

  Ellen Feiss 2.0Ellen Feiss