Gerucht: WWDC 2018 van 4 tot en met 8 juni

Door: Raymon Mens - 2 reacties
WWDC 2019

Hoewel juni nog ver weg is, weten we de mogelijke datum voor WWDC 2018 al. Apple presenteert iOS 12, macOS 10.14 en meer waarschijnlijk op 4 juni 2018 tijdens zijn Worldwide Developers Conference in San Jose, Californië.

Naast de keynote met een eerste blik op de toekomst van iOS en macOS, gaat WWDC de hele week door. Apple geeft workshops, demo’s en meer aan ontwikkelaars. Je kunt je dus opmaken voor een week vol Apple-nieuws.

WWDC 2018 wederom in San Jose

Vorig jaar brak Apple met een langlopende traditie. WWDC werd voor het eerst sinds 2003 niet meer in San Francisco gehouden, maar verhuisde naar San Jose. Volgens een -naar eigen zeggen- betrouwbare bron van MacRumors vindt WWDC 2018 wederom plaats in het McEnery Convention Center in San Jose. Apple’s conferentie is altijd in juni. Een blik op de agenda leert dat het conferentie­centrum alleen nog vrij is tussen 4 en 8 juni. Apple heeft het hele gebouw nodig, dus ruimte delen zit er niet in.

WWDC kalender juni 2018
Klik/tap voor groter.

iOS 12 en meer

WWDC draait vooral om software. We kunnen dit jaar dan ook een eerste blik op iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 en tvOS 12 verwachten. Nu de HomePod te koop is, worden ook veel uitbreidingen van Siri verwacht. Toch zou het wel eens kunnen dat Apple dit jaar geen enorm gevulde keynote heeft, want naar verluidt zijn veel functies geschrapt om iOS en macOS stabieler en sneller te maken.

Een project dat wél door zou gaan is Project Marzipan, oftewel universele apps voor iOS en macOS. De eerste iPad-apps zouden nog dit jaar op de Mac moeten werken.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Zzyzx_Rd

    Omt heeft de scoop te pakken hoor

  • Profielfoto
    vuurvreter

    Hahahaha iCulture zal de Scoop vast en zeker claimen, hun kennende!!