Weekend Reads: 5 artikelen die je deze week gelezen moet hebben

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Iedere week ontstaat enorm veel nieuws, maar worden ook goede achtergrondartikelen geschreven. In de experimentele rubriek Weekend Reads tippen we vijf artikelen die je gelezen moet hebben. Heb je zelf een achtergrondverhaal, interview of onderzoek gevonden over Apple of technologie? Deel het in de reacties.

1) Drie maanden in de hel

Facebook heeft een knop om berichten te rapporteren en als je een bericht rapporteert, wordt het gescreend door een moderator. Dat is geen fijne functie, zegt een journalist die drie maanden undercover als Facebook-moderator heeft gewerkt. Hij omschrijft het als de hel…

2) Hoe Apple aanrommelt met voice first

Heeft Apple te lang gewachte met het verbeteren van Siri? Felle kritiek in dit artikel die met de aankomende verkoopstart van de HomePod relevanter dan ooit is.

iPhone en Homepod

3) Apple’s eigen chips: een succesverhaal

Als er één ding is waar Apple in uitblinkt, is het wel het maken van eigen chips. Die zitten al lang niet meer alleen in de iPhone, maar ook in de Mac. Scooptijger Mark Gurman heeft een overzichtelijk achtergrondverhaal met illustraties.

4) Kijkje aan de achterkant van Netflix

Een technisch diepgaand verhaal over de achterkant van Netflix. Want er gebeurt zoveel meer dan je denkt bij het drukken op de play-knop.

5) De NSA en slimme speakers

Privacy is bij slimme speakers misschien wel belangrijker dan ooit. De NSA en andere inlichtingsdiensten hebben ook interesse in je stem. Een openbarend artikel.

Deze rubriek is een experiment. We streven ernaar om OMT ook in het weekend (wanneer de enige redacteur van deze site niet werkt) interessant te houden. Feedback is meer dan welkom!

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik moet helemaal niets.

   

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Interessant leesvoer. Bedankt.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @MEEUW, ga toch weg.

  @enige redacteur, nou, zoals Rtoonen zegt: fijn leesvoer, ik vind het prima!

 • Profielfoto
  Pavla

  Goede suggesties, deze categorie mag er wat mij betreft in blijven.

  Fijn weekend allemaal!

 • Profielfoto
  arnovdven

  Interessant! Deze mag er zeker in blijven wat mij betreft.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Is keeper. Vooral als het meer inhoudelijke artikelen die dieper op zaken ingaan betreft. Zoals die ik laatst op Apple Insider las over de werking van de subwoofer in de HomePod

 • Profielfoto
  VxP

  👍🏻 leuke rubriek! Een blijvertje wat mij betreft.

 • Profielfoto
  Gans

  Eens met MEEUW. Ik moet niets. Ik hoop dat dit soort clickbait koppen snel verdwijnen. “Vijf… die je ge… moet hebben.” Brrrr.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Thanks voor de feedback. Ik zal nadenken over een alternatieve kop.

 • Profielfoto
  fritsveer

  Zeker een keeper deze rubriek. Wat een leuk ID!

  Moeten: mag van mij. ik snap dat jullie hiermee bedoelen dat het een aanrader is. Ik snap ook (weet uit ervaring) dat er mensen allergies reageren op ” moeten”. Ik vrees dat deze allergie niet door OMT hoeft/kan te worden opgelost en dat mogelijk andere secundaire hulp  daarbij van dienst kan zijn.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Misschien trigget “niet te missen” minder mensen;) Volgende week eens proberen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Prima initiatief. Weekend reads zegt het al bijna allemaal. Als je per sé het aantal wilt noemen is mijn suggestie “Weekend reads: 5 keer de diepte in”.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Leuke leestips!!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Suggestie voor de kop: “Vijf longreads voor het weekend”