Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 4 februari 2018

Weekend Reads: 5 artikelen die je deze week gelezen moet hebben

Iedere week ontstaat enorm veel nieuws, maar worden ook goede achtergrondartikelen geschreven. In de experimentele rubriek Weekend Reads tippen we vijf artikelen die je gelezen moet hebben. Heb je zelf een achtergrondverhaal, interview of onderzoek gevonden over Apple of technologie? Deel het in de reacties.

1) Drie maanden in de hel

Facebook heeft een knop om berichten te rapporteren en als je een bericht rapporteert, wordt het gescreend door een moderator. Dat is geen fijne functie, zegt een journalist die drie maanden undercover als Facebook-moderator heeft gewerkt. Hij omschrijft het als de hel…

2) Hoe Apple aanrommelt met voice first

Heeft Apple te lang gewachte met het verbeteren van Siri? Felle kritiek in dit artikel die met de aankomende verkoopstart van de HomePod relevanter dan ooit is.

iPhone en Homepod

3) Apple’s eigen chips: een succesverhaal

Als er één ding is waar Apple in uitblinkt, is het wel het maken van eigen chips. Die zitten al lang niet meer alleen in de iPhone, maar ook in de Mac. Scooptijger Mark Gurman heeft een overzichtelijk achtergrondverhaal met illustraties.

4) Kijkje aan de achterkant van Netflix

Een technisch diepgaand verhaal over de achterkant van Netflix. Want er gebeurt zoveel meer dan je denkt bij het drukken op de play-knop.

Netflix

5) De NSA en slimme speakers

Privacy is bij slimme speakers misschien wel belangrijker dan ooit. De NSA en andere inlichtingsdiensten hebben ook interesse in je stem. Een openbarend artikel.

Deze rubriek is een experiment. We streven ernaar om OMT ook in het weekend (wanneer de enige redacteur van deze site niet werkt) interessant te houden. Feedback is meer dan welkom!

Reageer op artikel:
Weekend Reads: 5 artikelen die je deze week gelezen moet hebben
Sluiten