Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 februari 2018

VLC ondersteunt nu Chromecast op Mac en Windows

VLC Media Player heeft een grote update gehad met daarin vele verbeteringen. De grootste, nieuwe toevoeging is ondersteuning voor Chromecast. Je kunt nu vanaf een Mac of Windows-computer direct video’s naar de HDMI-dongle van Google streamen. De functie was anderhalf jaar in ontwikkeling en is nu echt beschikbaar. Eindelijk!

De optie zit echter wel een beetje verstopt. Bij veel populaire andere spelers verschijnt een Chromecast-icoon in beeld, maar bij VLC je iets verder zoeken.

Chromecast VLC vanaf Mac of Windows

Check eerst of je een versie hebt die gelijk aan of hoger dan 3.0.0 is. Op de Mac doe je dit via het menu VLCOver VLC Media Player. Op Windows via HelpOver. Heb je nog een oude versie? Ga dan eerst naar de VLC-website om de nieuwste versie te downloaden. Daarna volg je deze stappen om te casten:

  • Speel de video die je wilt Chromecasten af.
  • Ga naar het menu ‘Afspelen’ en vervolgens ‘Renderer’.
  • Kies vervolgens je Chromecast en het afspelen zal beginnen.
  • Je kunt de video vanaf je Mac bedienen, doorspoelen en pauzeren.
Klik/tap voor groter.

VLC staat bekend als speler die alle formaten ondersteunt en dat is ook bij Chromecast het geval. Zelfs als Google’s dongle het videoformaat dat je probeert te streamen niet ondersteunt, zal de mediaspeler het real-time omzetten. Je hoeft dus nergens naar te kijken en kunt iedere video casten. Ondertiteling wordt vooralsnog niet ondersteund.

iOS nog niet klaar om te casten

Helaas heeft de iOS-versie nog geen ondersteuning voor Chromecast. Je kunt echter wel gebruik maken van AirPlay. Ondersteuning voor Chromecast komt in een toekomstige versie van VLC, maar wanneer is nog niet bekend. De populaire mediaspeler ondersteunt sinds kort wel vergrendeling met Face ID en het grote scherm van de iPhone X.

Om Chromecast te gebruiken heb je minimaal versie 3.0.0 van de mediaspeler nodig – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
VLC ondersteunt nu Chromecast op Mac en Windows
Sluiten