Fotografie: grote update Affinity Photo, Enlight tijdelijk gratis

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Goed nieuws voor iedereen die met fotografie bezig is op zijn iPhone of iPad. De populaire app Affinity Photo voor iPad is bijgewerkt en het geliefde Enlight voor iOS is tijdelijk gratis.

Affinity Photo voor iPad: grote update, gratis extra’s

Ontwikkelaar Serif blijft Affinity Photo verbeteren. De uitstekende grafische- en fotobewerkingsapp voor iPad is vandaag bijgewerkt naar versie 1.6.7. Het is een grote update. Zo kun je nu direct RAW-foto’s maken met de camera van de tablet. Bij het importeren worden HDR-gegevens gelezen en kun je fine-tunen aan de hand van histogrammen en scopes.

Een andere belangrijke nieuwe functie: bewerkte foto’s worden nu direct op de oorspronkelijke locatie opgeslagen. Je hoeft niet langer een kopie van je document buiten bijvoorbeeld de fotorol op te slaan. Wil je dat toch? Dan is het goed om te weten dat je nu direct vanuit de Bestanden-app van iOS 11 kunt beginnen met bewerken. Deze update biedt ook een laagisolatiemodus, de mogelijkheid om lettertypen toe te voegen en laat je aanraakbewegingen te tonen (handig voor bij een schermopname).

Om deze derde belangrijke update voor de iPad-app te vieren, biedt Serif drie pakketten met gratis extra’s aan. Om die te downloaden, moet je Affinity Photo (€ 21,99) kopen en vervolgens naar dit adres gaan om de pakketten met brushes en filter te krijgen. Als je de app al hebt gekocht, heb je ook recht op dit cadeau.

Enlight tijdelijk gratis

Uitgever Lightricks biedt zijn Enlight foto-app momenteel gratis aan. De app beschikt over een grote hoeveelheid tools voor fotobewerking, maar ook over artistieke effecten en tools voor kekke tekst. Enlight werd in 2015 door Apple uitgeroepen tot beste app van het jaar en is het proberen waard. Normaal € 4,99, maar nu tijdelijk gratis.

Enlight
Kliki/tap voor groter.

Enlight heeft inmiddels ook een opvolger in de vorm van Photofox. Deze app heeft meer nieuwe functies, maar werkt met een abonnementsmodel. Enlight blijft ook updates ontvangen, maar nieuwe functies komen eerst naar Photofox.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Enlight niet geïnstalleerd

  een geweldige foto bewerkings app, het downloaden waard

 • Profielfoto
  csteelooper

  iMac Lover op 22 februari 2018 21:14
  Enlight niet geïnstalleerd

  een geweldige foto bewerkings app, het downloaden waard

  Bedoel je nou “niet geïnstalleerd” of “net geïnstalleerd”? In geval van het eerste klopt de rest van je commentaar niet… ?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Dat Apple toetsenbord

  ik bedoel net geïnstalleerd

  Ik zal proberen mijn teksten zorgvuldiger te lezen en corrigeren voordat ik iets post

   

  gr

 • Profielfoto
  Afroman

  Affinity Photo was een van de 5 redenen om een nieuwe iPad pro aan te schaffen. Ik was niet aan een nieuwe iPad  toe dus kunnen nagaan. Ik heb ook Photoshop gedag gezegd op de Mac. Wat een geweldig stuk software zeg. Kan nu niet wachten op de lightroom concurrent.

 • Profielfoto
  EdPOD

  Ik gebruik vaker fotobewerking vanuit de fotorol, maar dat kan nog steeds niet met enlight… her is toch niet handig om eerst de App te openen en dan weer die foto te zieken?

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Affinity Photo was een van de 5 redenen om een nieuwe iPad pro aan te schaffen. Ik was niet aan een nieuwe iPad  toe dus kunnen nagaan. Ik heb ook Photoshop gedag gezegd op de Mac. Wat een geweldig stuk software zeg. Kan nu niet wachten op de lightroom concurrent.

  Ik heb het geïnstalleerd op een ‘normale’ iPad. Maar deze app heeft er wel voor gezorgd dat mijn volgende iPad een 12,9″ iPad Pro wordt. Nu nog Affinity Designer en ik kan eigenlijk alles met een iPad. Coda is ook zo’n desktop app die perfect geschreven is voor de iPad.