Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 14 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

Bekijk snel verborgen bestanden en mappen op je Mac

Er zijn talloze manieren om verborgen bestanden en mappen in de macOS Finder te tonen, bijvoorbeeld met behulp van opdrachten in de Terminal. De nieuwste versies van het Mac-besturingssysteem hebben echter een veel eenvoudigere manier met sneltoetsen.

Let op dat deze optie alleen werkt voor Macs met macOS 10.12 Sierra, macOS 10.13 High Sierra of nieuwer. Bij oudere versies werkt het helaas niet.

Verborgen bestanden Mac tonen met sneltoets

In ieder Finder-venster kun je de volgende toetsencombinatie gebruiken om verborgen bestanden te tonen:

  • Gebruik de toetsencombinatie ‘command + shift + >’ om verborgen bestanden te tonen.
  • Voer de combinatie nogmaals in om verborgen bestanden te verbergen.

Belgische lezers met een AZERTY-toestenbord dienen een andere combinatie te gebruiken, namelijk: ‘command + shift + fn + ;’

Klik/tap voor groter.

Werkt in Finder en applicaties

Dit werkt niet alleen in Finder-vensters, maar ook in applicaties. Wil je in een teksteditor een verborgen bestanden openen om te bewerken, of iets in een verborgen map opslaan? Dan kun je de sneltoetsen ook gewoon in de bestandskiezer van de applicatie gebruiken. De applicatie moet echter wel de native bestandskiezer van macOS gebruiken. Apps die zijn gebaseerd op een webview, zoals Slack en WhatsApp, gebruiken een eigen (beperkte) bestandenkiezer. Daar werkt deze truc helaas niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekijk snel verborgen bestanden en mappen op je Mac
Sluiten