17 maart: het eerste Nederlandse Techpodcast Festival

Door: Raymon Mens - 12 reacties
podcasts apps

Veel Apple-gebruikers weten het: podcasts zijn awesome. Ze komen ook steeds meer op de kaart te staan, maar er zijn nog een boel mensen die ze niet ontdekt hebben. Zonde, want podcasts bieden meer diepgang en meer intimiteit. Een podcast luisteren is ook ontspannen en leerzaam.

Het is dus tijd om meer mensen podcasts te laten ontdekken. Te beginnen met een festival van de belangrijkste techpodcasts van Nederland en België! Dat zal op 17 maart plaatsvinden op het hoofdkantoor van techsite Tweakers in Amsterdam.

Wie, wat, waar?

Tijdens het festival kun je de opnames van diverse podcasts bijwonen en met de makers in gesprek. De dag begint om 12:00 uur en vanaf 19:30 is het tijd voor de borrel. De rest van de dag wordt ingevuld met live-opnames van techpodcasts en een diner (🍕). Er is plaats voor 200 man. Deze podcasts doen mee:

Kaarten voor 15 euro verkrijgbaar

Kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar voor 15 euro (ex fee, inclusief pizza/pasta en koffie/thee/water). Het volledige programma met voorlopige tijden is op de actiesite te bekijken. Later komen of eerder vertrekken is geen probleem. Tweakers HQ is te vinden aan de Mt. Lincolnweg 40 in Amsterdam en goed met het OV bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Hoewel wij momenteel zelf niet podcasten, dragen we podcasts een warm hart toe en willen we je de mogelijkheid om deze dag te bezoeken niet onthouden!

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  tuuur

  De actiesite is (nog) blanco

 • Profielfoto
  Shmoo

  Podcasts doet mij weer denken aan de tijd dat Adam Curry nog getrouwd was met zijn oma en hij ook z’n stinkende best deed om die dingen populair te maken. Nooit gelukt.

   

   

   

 • Profielfoto
  Dashter

  Beetje jammer dit nieuwsbericht. Het werd eerst enkel in de podcasts verteld en zou pas later op tweakers.net bekend gemaakt worden, om net actieve luisteraars aan te trekken. nu zijn andere websites Tweakers zelf voor? (Tenzij ik mis ben)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Dashter: Toevallig weet ik een en ander van de planning;) Het werd woensdag door de deelnemende podcasts zelf aangekondigd. Donderdagochtend zijn de social en webkanalen open gegaan en kan iedereen het erover hebben.

 • Profielfoto
  Dashter

  Raymon op 8 februari 2018 22:22
  @Dashter: Toevallig weet ik een en ander van de planning;) Het werd woensdag door de deelnemende podcasts zelf aangekondigd. Donderdagochtend zijn de social en webkanalen open gegaan en kan iedereen het erover hebben.

  Allright, dat wist ik niet, blij dat ik het idd mis had;-)

 • Profielfoto
  wensink

  Nice! Mooi lijstje om eens te bekijken ook.

  Komen de oude OMT podcasts ook nog terug online?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @wensink: De shows zitten nog gewoon in iTunes en zijn daar te vinden, maar we vonden zolang we geen nieuwe podcasts maken niet dat we een dode feed met oud materiaal in het menu hoefden te hebben.

 • Profielfoto
  wensink

  @Raymon ik kan ze wel vinden, maar op het moment dat ik ze wil afspelen kan dat niet. Downloaden wil ook niet.
  De beslissing om het uit het menu te halen vind ik logisch. De gemiddelde gebruiker van OMT zit natuurlijk niet op een dode feed met enkel oude afleveringen te wachten..
  Maar ik vind het leuk om af en toe weer een oude aflevering te luisteren, dus ik hoop dat het te fixen is.. zou top zijn!

 • Profielfoto
  Peter_vd_Lee

  Gaaf dit! Is er ook nog gesproken met de Appelsenperen show en BNR digitaal? Die staan ook standaard in mijn Overcast lijstje… 😬

 • Profielfoto
  MEEUW

  Een podcast luisteren is ook ontspannen en leerzaam.

  Dat hangt er vanaf, als elke dwaas zonder verstand een postcast ga maken. Leer je de verkeerde dingen aan.

  Nee heerlijk z’n podcast…. Zeker als het de slechte kwaliteit is zoals want.nl In de auto hoor je sochtends 6 uur tot 9 uur alleen maar geouwehoer, reclame om de 15 min.

  En gezien de unlimited data geen unlimited is, ben ik gewoon back2usb stick gegaan. heerlijk geen gelul maar muziek.

   

 • Profielfoto
  steveb

  @raymon
  top idee

  en een retour van JD,  LR, …?

  #nostalgie

 • Profielfoto
  Norbert

  Open brief aan de Apple.
  Oldenzaal, 9 februari 2018,

  Geachte heer Apple,

  Mag ik u eens iets vertellen over mijn buurman? Ik ben echt benieuwd wat u daar van vindt.

  Dit vertrouw ik u graag toe. Uiteindelijk kennen we elkaar al sinds 1984. Weet u nog? De Apple IIc, alles d’r op en d’r aan. Man man, wat was ik verliefd op die mooie kleine witte en wat heb ik er een plezier van gehad. M’n hele klantenbestand overgetypt, tjonge wat een werk!

  In die tijd had ik een ontzettend aardige buurman, hij had een soort van Winkel-Van-Sikkel; boeken- en boekenkasten, kantoorartikelen, radio’s en langspeelplaten, stofzuigers, fietsen. Hij heeft me de eerste TV nog verkocht. Hij had zelfs een klein postkantoor. Kortom: hij verkocht bijna alles. Met een ‘ouderwetse’ service en garantie. Tegenwoordig heb je een consumentenbond en advocaat nodig als iets te vroeg kapot gaat.
  Vaak mocht ik zelfs iets van hem lenen en af-en-toe gaf hij ‘t gewoon weg. Toen waren het nog -mijn- spullen en mocht er mee doen wat ik wilde. Hij kende me goed, wist wat ik nodig had en hij adviseerde me wel ’ns over een nieuw product. En het mooie was: hij kletste er met niemand over. Een man die z’n mond kon houden. Kortom: een TOPvent.
  Het mooie is; hij bestaat nog steeds en ik kom nog met plezier bij hem. Uiteindelijk levert hij nog steeds goede spullen.

  Maar nou komt ’tt!
  Omdat mijn adresboekje oud en versleten was heb ik een nieuwe gekocht. Zag er echt hartstikke mooi uit, nieuw ontwerp en veel makkelijker mee te nemen.
  Hij geeft het nu alleen nog gratis weg maar eist wel dat hij telkens langs mag komen om in mijn adresboekje te kijken. Wat zeg ik: hij wil het zelfs overschrijven, anders krijg ik ‘t niet. En ineens blijken alle winkeliers dat te eisen. Je kunt geen kant op.

  Kan er nog wel schepje bovenop doen.
  Vroeger kocht ik grammofoonplaten bij hem. Als ik nu een LP koop wil hij weten hoe vaak ik het beluister en in welke kast ik ’t zet. Pas kwam hij nog kijken waar ik het had gelaten en inspecteerde meteen maar even al mijn andere kasten. Bovendien: ik mag het niet eens meer uitlenen aan mijn neef.

  Het wordt nóg erger:
  Zijn spullen verkoopt hij alleen nog als een ‘Totaalpakket’. Eerlijk gezegd niet bepaald goedkoop, maar het pakket zag er erg mooi en handig uit. Er zaten zelfs graties dingen in van z’n vriendjes / medewinkeliers.
  En nu ook weer…
  Dat mag ik alleen van hem kopen als hij elke dag mag komen kijken wat ik met m’n boeken doe, in welke kast ik die zet. Ik mag ze alleen uitlenen als hij dat goed vindt en moet ook nog vertellen aan wie.
  Onlangs vroeg me een medewinkelier of ik naar zijn honk wilde komen; gezellig kletsen met andere mensen. Leek me wel wat. En wat blijkt: de baas staat de hele avond in de hoek te luisteren en vertelt alles verder. Zelfs de foto’s die we aan mekaar laten zien wil-ie hebben. ’T moet niet gekker worden. Die vent kan ook z’n kop niet houden.

  Er zat ook een mooie wegenkaart in dat totaalpakket. Ook gratis, maar hij wil weer meekijken. Als ik nu op vakantie ga, vertelt hij z’n vriendjes winkeliers waar ik geweest ben. En die zeuren me dan aan m’n kop dat het daar-en-daar ook heel mooi is.
  Als ik op de ‘zijn’ fiets stap wil hij weten waar ik naar toe ga en hoe lang ik daarover doe.
  En laatst kwam ik erachter dat hij m’n post meeleest en dat weer doorkwettert aan andere winkeliers. Vroeger kreeg de postbode op staande voet ontslag en nu stelt hij -zijn- voorwaarden, anders wil hij niet eens mijn post bezorgen.
  Pas vroeg ik hem alleen maar waar de garage was en weet je wat… hij had het doorverteld: thuis stonden er vier auto’s voor de deur om proefritten te maken. Niet eens van ‘t merk dat ik rij. Ik had alleen naar een adres gevraagd.

  En dan het ergste!
  Bij mijn laatste bezoek aan z’n winkel ging hij er al van uit dat ik mijn gezondheid en kwaaltjes wel even zou vertellen. Man man, eerst moest ik een aantal vragen beantwoordden en kruisjes zetten voordat hij wilde geloven dat ik dat -écht niet- wilde.
  „Om me te helpen met m’n gezondheid.” heet dat dan. Ik zei nog: „Vraag dat dan eerst!“ Hij deed écht alsof ik al „Ja“ had gezegd. „Ik klets er met niemand over.“ zei hij. Nou, ik geloof die man niet meer, voor geen meter. Voor je het weet ligt alles op straat. En als hij het niet doorvertelt dan doet een van z’n vriendjes het wel als ze de kans krijgen. Er wordt zelfs gezegd dat hij er geld voor krijgt. Zeker weet ik dat niet, maar de sfeer is behoorlijk verpest.

  Snapt u ’m, meneer Apple?
  Wat moet ik nou met zo’n winkelier? Ik wil graag bij hem kopen en hij mag best wat van me weten, maar hij of z’n vriendjes, moeten er niet over lullen!

  Zo, ik heb m’n zegje gezegd. Ben benieuwd wat u van zo’n winkelier vindt.

  Enfin, ik hoor ’t wel.

  Met vriendelijke groet, N. Klein