Streamingdienst Disney blaast klassiekers nieuw leven in

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Eind 2017 werd duidelijk dat Disney een eigen streamingdienst gaat lanceren. De dienst kan een grote concurrent worden voor Netflix, als het goede nieuwe titels combineert met klassiekers. En dat is precies wat de entertainmentgigant wil doen.

Disney gaat voor reboots

Disney gaat naar verwachting een aantal reboots maken voor hun aankomende streamingdienst. Volgens showbizsite The Hollywoord Reporter staat The Muppets op het lijstje om nieuw leven ingeblazen te worden. Talloze ‘beroemdheden’ als Kermit en Miss Piggy zijn straks dus weer te streamen.

Disney ook zou naar andere projecten kijken. Daar zitten namen tussen die je wellicht bekend voorkomen, zoals ‘Honey, I Shrunk the Kids’, ‘Father of the Bride’, ‘The Parent Trap’ en ‘The Mighty Duck’. Grote kans dat een van jouw favoriete Disney-films nieuw leven in wordt geblazen, of zelfs een vervolg krijgt op het nieuwe platform.

Muppets Disney
Klik/tap voor groter.

In 2019 live

We zullen nog moeten wachten op de lancering van streamingplatform van Disney en een bevestiging van de titels die een reboot krijgen. Naar verluidt gaat de dienst in de herfst van 2019 live. Of er naast eigen titels en reboots ook nieuwe series naar de dienst komen, is nog niet bekend.

Apple en Netflix hebben weinig te vrezen van een speler die zich vooral op niche-content richt, maar Disney lijkt grotere plannen te hebben. Zo nam het bedrijf onlangs 21st Century Fox over, waardoor het over de rechten op een groot aantal mainstream-films en -series beschikt.

Walt Disney Studios
Klik/tap voor groter.

Apple zit ondertussen ook niet stil en werkt aan Apple Video, een eigen streamingdienst die een berg originele series aan gaat bieden. Van comedy tot sciencefiction. Lees alles over de Netflix-concurrent van Apple in ons dossier Apple Video.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Frans

    Ik vraag me af hoeveel mensen op nog streamingsdienst voor € 10 – 12 per maand een abonnement zullen nemen. Ik in ieder geval niet. Netflix biedt al meer dan ik tijd heb om te kijken, Spotify meer dan ik tijd heb om te luisteren en er zijn meer dingen om te doen dan de hele dag binnen blijven.

  • Profielfoto
    vogel_rok

    Het gegeven dat Disney op Fox geboden heeft, wordt hier als een ‘done deal’ gepresenteerd. Sowieso heeft de Amerikaanse mededingingsautoriteit aangegeven zorgvuldig (lees: langdurig) onderzoek te willen doen naar de gevolgen, daarnaast zijn er diverse media die nog niet geloven dat het al zeker is: Misschien koopt Comcast Fox wel