‘Spotify komt binnenkort met eigen speaker’

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Spotify werkt uitstekend op veel slimme speakers. De Amazon Echo, Google Home en Sonos hebben directe integratie en op de HomePod kom je een heel eind met AirPlay. Toch zou de streamingdienst aan een eigen, slimme speaker met spraakassistent werken.

Er verschijnen de laatste tijd steeds vaker vacatures online die erop wijzen dat de dienst zijn eigen hardware aan het ontwikkelen is. De Britse krant The Guardian meldt vandaag dat die hardware een eigen speaker is. De ontwikkeling zou bovendien al vergevorderd zijn.

Spotify-speaker binnenkort in productie?

Spotify zou op het punt staan om de productie van zijn speaker te starten. Het valt echter nog te bezien of deze een of meerdere virtuele assistenten zal ondersteunen. De verwachting is dat het een standalone-speaker is die alleen muziek van de streamingdienst zelf kan afspelen. Al dan niet met spraakcommando’s.

Voor Spotify is eigen hardware een prima kans om extra inkomsten te genereren en de geringe winstmarges van streaming muziek op te vangen. Met een enorm aantal gebruikers en goede naamsbekendheid kan dit best een succes worden. Het is echter wel de vraag of de streamingdienst zijn hardwarepartners zoals Sonos niet in de weg gaat zitten.

Iedereen wil je huiskamer claimen

Slimme speakers lijken hét product van de komende jaren te worden. Amazon zette met zijn Echo in 2014 de trend, Google volgde snel en sinds kort heeft Apple de HomePod. Naar verluidt werkt Facebook ook aan een eigen apparaat dat een speaker en scherm heeft.

Het is dus wel duidelijk dat steeds meer techbedrijven een plaatsje in je huiskamer willen veroveren en daarbij hun eigen producten en diensten voorrang geven. De HomePod werkt bijvoorbeeld alleen direct met Apple Music. Sonos lijkt de enige partij te zijn die met iedereen samen wil werken, de CEO van het bedrijf zei in een interview geen exclusieve deals aan te gaan en vooral naar de wensen van klanten te luisteren. (Zie → HomePod geen bedreiging: Sonos denkt anders over slimme speakers)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Vreemd dat bijna al die speakerbouwers alleen hun eigen streaming willen doorgeven.

  Apple zit daarmee wat mij betreft op het verkeerde spoor.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Dick de Roos op 20 februari 2018 16:58
  Vreemd dat bijna al die speakerbouwers alleen hun eigen streaming willen doorgeven.

  Apple zit daarmee wat mij betreft op het verkeerde spoor.

  Apple zit sowieso op een verkeerd spoor. Ze zijn zelf content aan het maken op film gebied. Knettergek zijn ze geworden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Leuk man, iedere dienst zijn eigen speakertje, Boxje voor Spotify, boxje voor siri, boxje voor de TV… Vroeger kon je kiezen uit ecosysteem + apparaten, dat moet tegenwoordig per dienst? Gaat helemaal de verkeerde kant op zo…

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Dat wordt helemaal NIETS!

 • Profielfoto
  Spinozo

  Op zich wel een goed idee alleen 3 jaar te laat. Nu slaat het helemaal nergens meer op.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Maikelw op 20 februari 2018 18:27
  Leuk man, iedere dienst zijn eigen speakertje, Boxje voor Spotify, boxje voor siri, boxje voor de TV… Vroeger kon je kiezen uit ecosysteem + apparaten, dat moet tegenwoordig per dienst? Gaat helemaal de verkeerde kant op zo…

  Hoezo, er is toch niks veranderd? Spotify zal echt niet plots connect op andere apparaten terug trekken. Ze bieden alleen maar een extra product aan in de vorm van een eigen speaker.  Je kan altijd nog bijv een Sonos kopen voor een Spotify of Apple music.