Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 10 februari 2018

Sonos verwelkomt de HomePod met een playlist op Spotify

De verkoop van de HomePod is begonnen in de VS, UK en Australië. Sonos start zijn offensief tegen de slimme speaker van Apple en de eerste zet is een playlist op… Spotify. Juist. De streamingdienst die de HomePod niet als native app ondersteunt.

De lijst heet Welcome to the Party Mix en bestaat uit 21 speciaal voor Apple geselecteerde nummers. De titels vormen samen een zeer speciale, maar best positieve boodschap voor Apple.

Sonos wil vrienden blijven

Sonos wil duidelijk vrienden blijven met Apple. Als we alle nummers achter elkaar zetten, volgt de zin: “Hello / Apple / Something About Us / Together / Feels Right / Even Though / You’re Crazy / For This / Home / POD / Remember / Two Is Better Than One  / Just Playing / It’s a Party / Everbody’s Coming To My House / Even You / Come As You Are / Fruit Machine / No Matter What You’re Told / We’re Going To Be Friends / Over Everything”. Duidelijk een boodschap met een knipoog.

Klik/tap voor groter.

Hoewel Sonos en Apple nu concurrenten zijn, werken de bedrijven ook samen. Apple Music werkt namelijk probleemloos met Sonos-speakers. De fabrikant van het multiroom-systeem is een van de weinig fabriekten die de streamingdienst van Apple native ondersteunt. Later dit jaar gaat Sonos ook AirPlay 2 ondersteunen.

Andere visie dan Apple

Sonos heeft duidelijk een andere kijk om slimme speakers dan Apple. Waar de iPhone-maker zich duidelijk op zijn eigen diensten focust, staat Sonos open voor alle streamingdiensten en slimme assistenten. Zo momenteel werkt Alexa met de Sonos One, maar binnenkort volgt integratie met Google Assistant. De speakers werken ook met Apple Music, Spotify, Deezer én Tidal.

Sonos-CEO Patrick Spence deed in een interview onlangs zijn visie op slimme speakers uit de doeken. Die staat haaks op die van Apple.

HomePod Sonos Google Home Amazon Echo
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Sonos verwelkomt de HomePod met een playlist op Spotify
Sluiten