Sonos verwelkomt de HomePod met een playlist op Spotify

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De verkoop van de HomePod is begonnen in de VS, UK en Australië. Sonos start zijn offensief tegen de slimme speaker van Apple en de eerste zet is een playlist op… Spotify. Juist. De streamingdienst die de HomePod niet als native app ondersteunt.

De lijst heet Welcome to the Party Mix en bestaat uit 21 speciaal voor Apple geselecteerde nummers. De titels vormen samen een zeer speciale, maar best positieve boodschap voor Apple.

Sonos wil vrienden blijven

Sonos wil duidelijk vrienden blijven met Apple. Als we alle nummers achter elkaar zetten, volgt de zin: “Hello / Apple / Something About Us / Together / Feels Right / Even Though / You’re Crazy / For This / Home / POD / Remember / Two Is Better Than One  / Just Playing / It’s a Party / Everbody’s Coming To My House / Even You / Come As You Are / Fruit Machine / No Matter What You’re Told / We’re Going To Be Friends / Over Everything”. Duidelijk een boodschap met een knipoog.

Sonos HomePod Welkom Playlist screenshot
Klik/tap voor groter.

Hoewel Sonos en Apple nu concurrenten zijn, werken de bedrijven ook samen. Apple Music werkt namelijk probleemloos met Sonos-speakers. De fabrikant van het multiroom-systeem is een van de weinig fabriekten die de streamingdienst van Apple native ondersteunt. Later dit jaar gaat Sonos ook AirPlay 2 ondersteunen.

Andere visie dan Apple

Sonos heeft duidelijk een andere kijk om slimme speakers dan Apple. Waar de iPhone-maker zich duidelijk op zijn eigen diensten focust, staat Sonos open voor alle streamingdiensten en slimme assistenten. Zo momenteel werkt Alexa met de Sonos One, maar binnenkort volgt integratie met Google Assistant. De speakers werken ook met Apple Music, Spotify, Deezer én Tidal.

Sonos-CEO Patrick Spence deed in een interview onlangs zijn visie op slimme speakers uit de doeken. Die staat haaks op die van Apple.

Sonos HomePod
Klik/tap voor groter. Afbeelding: ANP/Edwin Vermeer

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Moet echt even wennen aan “werkt met” blalala, voelt een beetje als n beperking dat een dienst een freakn speaker moet gaan ondersteunen, die moet gewoon alles af kunnen spelen.

 • Profielfoto
  langbeest

  Leuk gevonden

 • Profielfoto
  icegodd

  Antwoord van siri:

  i’m sorry i don’t understand “Hello Apple Something About Us Together Feels Right Even Though You’re Crazy For This HomePOD Remember Two Is Better Than One  Just Playing It’s a Party Everbody’s Coming To My House Even You Come As You Are Fruit Machine No Matter What You’re Told “

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Sonos probleemloos samenwerken met Apple Music…..was dat maar waar.

  op zijn best is het bruikbaar.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik zou zo’n HomePod van Apple best wel willen hebben. Maarrrr, dan moet Siri toch echt nog even een flinke stap maken en moet het goed integreren met Spotify. Dat laatste gaat waarschijnlijk voorlopig niet gebeuren, helaas.

 • Profielfoto
  Deurkruk

  Nou, ik ben meer dan tevreden met mijn sonos 👍

 • Profielfoto
  NapO

  alle speakers in zijn soort, te duur en een te slechte geluidskwaliteit….

  Ik koop t nu niet,…en volgende week ook niet. zorg eerst maar dat ze iets maken wat echt goed klinkt voor een paar honderd piek per speakers…

 • Profielfoto
  Sannetju

  HomePod =gewoon hebben !🌹

 • Profielfoto
  ronaldme

  Geweldig … leuke playlist …   Sonos of Homepod is niet mijn ding maar dat gaat het hier niet om. de playlist is goed in elkaar gezet