Oprichter Sonos onder de indruk van HomePod

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple maakt een uitstekende start met de HomePod. Dat is niet onze mening, maar die van Sonos-oprichter John MacFarlane. Hij startte in 2005 het merk dat bekend staat om zijn multiroom-audio, maar droeg in 2017 het stokje over. Daarom kan hij nu zijn ongezouten mening geven.

MacFarlane zegt op Twitter onder de indruk te zijn van de mooie en gemakkelijk te openen verpakking. Dit is iets waar Sonos ook veel aandacht aan besteed. Het instellen van de speaker met Siri is volgens de oprichter van Sonos ook erg goed geregeld. Hij heeft wel een puntje van kritiek op het geluid.

Het Jimmy Iovine-effect

Volgens MacFarlane heeft de HomePod een last van het “Jimmy Iovine-effect”. Hiermee bedoelt hij dat de lage tonen wat nadrukkelijk zijn. Ondanks dat noemt hij het geluid uitstekend, veel beter dan de Sonos Play:1, maar een stereopaar van twee Play:1-speakers klinkt volgens hem net zo goed.

homepod instellen screenshots
Instellen van de HomePod – Klik/tap voor groter.

Ook de microfoons doen hun werk goed: “Hey Siri werkt echt heel goed, zelfs op het maximale volume. Ik liep nog wel tegen wat problemen aan waarbij bijvoorbeeld mijn iPhone in plaats van HomePod reageert, maar ik ben onder de indruk van hoe goed Siri me verstaat”, aldus MacFarlane.

Functioneel gapend gat

Toch heeft Apple’s speaker een gapend gat in zijn functionaliteit. Dat gat heet Spotify en AirPlay is volgens de oprichten van Sonos niet het antwoord. MacFarlane zegt: “Apple moet de speaker zo snel mogelijk openen als platform voor externe apps.”

Is de HomePod het kopen waard? Volgens de oprichter van Sonos alleen als je maar één kamer te vullen hebt en alleen TV of series kijkt via je Apple-apparaten zoals iPad of Apple TV. Het is namelijk niet mogelijk om het geluid van al je apparaten naar Apple’s slimme speaker te sturen. Credit Card dumps with Pin, Buy Dumps with Pin Online, Dumps with Pin Shop, How to use dumps with Pin, Track 1&2 Dumps with pin, Dumps with pin Vendor, Dumps with pin Forum, Credit Card Dumps Track 2 and Pin, Dumps with pin Reddit, Dumps with Pin Tutorial, dumps with pin website, dumps with pin 2020, Dumps with pin Atm cash out, Underground Dumps Shop, CC Dumps, Dumps with pin Method. BUY DUMPS WITH PIN FROM RUSSIAN HACKER WE ARE TRUSTED DUMPS SELLER AND WE GIVE YOU GUARANTEED DUMPS WITH PIN. ATM hacking Tools, ATM hacking Software, ATM Hacking Tutorial, ATM Hacking reddit, ATM hacking method, ATM hacking codes, ATM hacking device, Blank ATM card, ATM hacking card, Codes for hacking ATM machine. Sonos-speakers hebben een line-in, maar de HomePod ontbeert een aansluiting voor externe apparaten.

De Sonos-oprichter concludeert: “Apple maakt een geweldige start met de HomePod, maar het is ook een erg gemakkelijke start. Als Apple andere muziekdiensten gaat ondersteunen, wordt het een superieur product.”

Sonos playbar product foto
Sonos PLAYBAR – Klik/tap voor groter.

De HomePod is momenteel alleen in de VS, UK en Australië te koop. Later dit jaar komt de slimme speaker ook naar Duitsland en Frankrijk, maar over een verkoopstart in Nederland is nog niets bekend. Siri spreekt nog geen Nederlands op de HomePod. Wij hebben op een rij gezet welke diensten je met Apple’s slimme speaker kunt gebruiken (Zie → Overzicht: Met deze muziekdiensten werkt de HomePod)

Met dank aan Niels voor de screenshots!

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Toch heeft Apple’s speaker een gapend gat in zijn functionaliteit. Dat gat heet Spotify, en AirPlay is volgens de oprichter van Sonos niet het antwoord.

  Helemaal mee eens. Het openstellen van het platform zou van de HomePod een veel serieuzer product maken. Ook is Siri natuurlijk niet van het niveau wat de markt inmiddels gewend is van Alexa en Google Assistent. Die leggen de lat hoog en maakt de achterstand die Apple heeft hierin pijnlijk.

 • Profielfoto
  html-junky

  Sonos heeft het er maar lastig mee met de Homepod, ze blijven er maar over hebben de laatste tijd als ik kijk naar de hoeveelheid berichten

 • Profielfoto
  langbeest

  Is ook wel logisch als Apple het constant vergelijkt met Sonos

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Ik vind het grappig dat er zoveel commentaar op de functionaliteit is. Dit is al jaren de strategie van Apple. Eerst weinig functionaliteit inzetten en dit steeds meer uitbreiden. Hierdoor werkt het wel goed.

 • Profielfoto
  tuuur

  Precies diedrikringenier, beter de lat iets lager en gewoon doorontwikkelen, goed geluid plus behoud van de privacy is zowieso al een pluspunt

 • Profielfoto
  rruiter1

  Sonos speakers hebben echt geen line in. Je kunt wel via de veel te dure connect koppelen. Overigens ben ik een heel tevreden Sonos klant en zie me nog niet 1-2-3 het huis vullen met homepods.

 • Profielfoto
  langbeest

  rruiter1 op 11 februari 2018 18:32
  Sonos speakers hebben echt geen line in. Je kunt wel via de veel te dure connect koppelen. Overigens ben ik een heel tevreden Sonos klant en zie me nog niet 1-2-3 het huis vullen met homepods.

  Of een Play 5 gebruiken

   

 • Profielfoto
  Erwal

  html-junky op 11 februari 2018 16:40
  Sonos heeft het er maar lastig mee met de Homepod, ze blijven er maar over hebben de laatste tijd als ik kijk naar de hoeveelheid berichten

  slimme marketing van Sonos. Zo lift je mee op de aandacht die Apple genereert:)

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  Lekkere titel ook, SEO geile honden. ?

   

 • Profielfoto
  bartvdv

  Nog zo’n titel die de lading niet dekt. De man spreekt zich lovend uit over de verpakking (!) maar geeft wel kritiek op het geluid. Om daarna weer te zalven en te slaan.

 • Profielfoto
  App69

  Wanneer de HomePod in de Benelux beschikbaar is ga ik wel zelf luisteren. Vertrouw nog altijd mijn eigen oren. Bevalt het geluid me dan koop ik één.

  Ik hoef geen taxi te bestellen of spullen te kopen via een spaakassistent. Wat ik tot nu toe al gezien heb van Siri op de HomePod is voor mij voldoende.