Snapchat rolt nieuwe interface wereldwijd uit, onvrede groeit

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De Snapchat-app is vandaag niet geüpdatet, maar je wordt toch verrast met een nieuwe interface. Het sociale netwerk heeft zijn nieuwe ontwerp wereldwijd uitgerold. De uitrol was al gaande, maar nog niet iedereen was over. Dat is nu wel het geval en de afkeer van het nieuwe Snapchat neemt gestaag toe.

Het nieuwe ontwerp voegt snaps en verhalen van vrienden samen op één scherm. De ontdek-sectie aan de rechterkant van de app bevat alleen nog maar verhalen van merken en andere media. Die verandering valt echter niet bij iedereen in de smaak.

Overzicht kwijt

Veel gebruikers klagen dat ze het overzicht kwijt zijn. Het onderscheid tussen een persoonlijke boodschap van een vriend en een verhaal is niet meteen duidelijk. Het enige onderscheid wordt gemaakt door een cirkel om de gebruikersnaam. Een ander nadeel van het nieuwe ontwerp is dat het niet meer mogelijk is om een overzicht van alle verhalen van vrienden te zien nadat je ze al eens bekeken hebt. Je moet op een individuele vriend klikken op zijn of haar verhaal nogmaals te bekijken.

nieuwe Snapchat screenshots
Klik/tap voor groter.

Snapchat voerde de verandering juist door de app simpeler te maken. Hoewel iedere verandering wennen is, lijkt niet iedereen onder de indruk.

Petitie voor terugkeer oude interface

De Australische Snapchat-gebruiker Nic Rumsey had de nieuwe interface al een tijdje en kon het niet meer aanzien. Hij is een petitie op de website change.org gestart en hoopt Snap te kunnen overtuigen om de oude interface terug te brengen. Snapchat ziet dat overigens niet zitten. Het sociale netwerk zegt tegen The Guardian dat het vooral even wennen zal zijn. Snapchat hoopt dat gebruikers de veranderingen uiteindelijk gaan waarderen.

Op moment van schrijven is de petitie ruim 700.000 keer ondertekend.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  We don’t like change.

  Of dat nu op Snapchat, Facebook of OMT is.

 • Profielfoto
  novae

  Heb Snapchat sowieso al verwijderd. Geen noodzaak voor om te blijven gebruiken. Dus weg ermee.

 • Profielfoto
  wensink

  Als je op de beta van iOS 11.3 zit heb je geen last van die nieuwe update😄
  Tenminste, ik heb hem nog niet binnen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Snapchat hen U.K. sowieso verwijderd. Ik ben helemaal over op Facebook. Echt veel beter

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Met het nieuwe beleid van Facebook is dat sowieso al een stuk beter aan het worden.

 • Profielfoto
  tuuur

  Alsof facebook zo super is @Swiftly, probeer dat ene berichtje maar eens terug te vinden als je even facebook verlaat 😏
  Hoe vaak ik al niet gehad heb dat ik iemand iets wilde tonen maar dat de tijdlijn weer compleet veranderd was is echt irritant gewoon en om dan maar alles te gaan bookmarken is too much hassle

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @tuuur als je zelf een bericht plaatst is die goed terug te vinden. Natuurlijk als je veel volgt, komen er ook veel berichten voorbij. En dan kan het hard gaan. Kun je Facebook denk ik niet de schuld van geven

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb snapchat altijd al een onoverzichtelijk appje gevonden. Ik gebruik het dan ook eigenlijk nooit! Ik heb het alleen voor mensen die mij er iets mee sturen. Zelf verstuur ik nooit een snapchat bericht.

 • Profielfoto
  Neal Bader

  Ik ben denk een van de heel weinige die het nieuwe ontwerp wel vind meevallen…