Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

Snapchat rolt nieuwe interface wereldwijd uit, onvrede groeit

De Snapchat-app is vandaag niet geüpdatet, maar je wordt toch verrast met een nieuwe interface. Het sociale netwerk heeft zijn nieuwe ontwerp wereldwijd uitgerold. De uitrol was al gaande, maar nog niet iedereen was over. Dat is nu wel het geval en de afkeer van het nieuwe Snapchat neemt gestaag toe.

Het nieuwe ontwerp voegt snaps en verhalen van vrienden samen op één scherm. De ontdek-sectie aan de rechterkant van de app bevat alleen nog maar verhalen van merken en andere media. Die verandering valt echter niet bij iedereen in de smaak.

Overzicht kwijt

Veel gebruikers klagen dat ze het overzicht kwijt zijn. Het onderscheid tussen een persoonlijke boodschap van een vriend en een verhaal is niet meteen duidelijk. Het enige onderscheid wordt gemaakt door een cirkel om de gebruikersnaam. Een ander nadeel van het nieuwe ontwerp is dat het niet meer mogelijk is om een overzicht van alle verhalen van vrienden te zien nadat je ze al eens bekeken hebt. Je moet op een individuele vriend klikken op zijn of haar verhaal nogmaals te bekijken.

Klik/tap voor groter.

Snapchat voerde de verandering juist door de app simpeler te maken. Hoewel iedere verandering wennen is, lijkt niet iedereen onder de indruk.

Petitie voor terugkeer oude interface

De Australische Snapchat-gebruiker Nic Rumsey had de nieuwe interface al een tijdje en kon het niet meer aanzien. Hij is een petitie op de website change.org gestart en hoopt Snap te kunnen overtuigen om de oude interface terug te brengen. Snapchat ziet dat overigens niet zitten. Het sociale netwerk zegt tegen The Guardian dat het vooral even wennen zal zijn. Snapchat hoopt dat gebruikers de veranderingen uiteindelijk gaan waarderen.

Op moment van schrijven is de petitie ruim 700.000 keer ondertekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Snapchat rolt nieuwe interface wereldwijd uit, onvrede groeit
Sluiten