MWC 2018: SanDisk komt met grootste én snelste microSD-kaart ter wereld

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Fabrikanten van harddisks en flashopslag streven naar twee dingen: de grootste én snelste hebben. Op het gebied van microSD-kaartjes gaat SanDisk met de eer strijken. De fabrikant heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de snelste 400 GB microSD-kaart ter wereld onthuld.

Er zijn al meer kaartjes met deze opslagcapaciteit, maar de belangrijkste troef van SanDisk is de snelheid. De fabrikant claimt dat lezen met 160 MB/s en schrijven met 90 MB/s mogelijk is. Dat is bijzonder goed voor een kaartje van dit formaat.

50 procent sneller dan vorige generatie

Natuurlijk zijn er snellere SD-kaarten, die zijn fysiek veel groter of bieden een lagere opslagcapaciteit. Dit model is 50 procent sneller dan de vorige generatie SanDisk microSD Extreme UHS-I en over het algemeen ook sneller dan andere microSD-kaartjes die een leessnelheid van maximaal 100 MB/s hebben.

SanDisk Extreme microSD U3 A2 V30 400GB
Klik/tap voor groter.

Alle microSD-kaartjes zijn snel genoeg voor het opnemen van 4K-video, maar door de hogere snelheden duurt het overdagen van data naar een Mac of PC een stuk minder lang. Het Mobile World Congress is ook een Android-feestje en voor bezitters van een toestel met uitbreidbare opslag is dit een mooie snelheidsboost.

Informatie over de prijs en verkrijgbaarheid van de nieuwe generatie SD-kaartjes is er nog niet. Een 400GB-variant van de vorige (tragere) generatie kost € 250 en de snellere variant zal niet goedkoper zijn.

→ Meer van het Mobile World Congress in ons dossier MWC 2018

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    tinus_omt

    Klinkt een beetje als een De Speld artikel, Samsung komt met de grootste SD kaart ter wereld! Volgend jaar komen de telefoons waar hij in past.