Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 26 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

MWC 2018: SanDisk komt met grootste én snelste microSD-kaart ter wereld

Fabrikanten van harddisks en flashopslag streven naar twee dingen: de grootste én snelste hebben. Op het gebied van microSD-kaartjes gaat SanDisk met de eer strijken. De fabrikant heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de snelste 400 GB microSD-kaart ter wereld onthuld.

Er zijn al meer kaartjes met deze opslagcapaciteit, maar de belangrijkste troef van SanDisk is de snelheid. De fabrikant claimt dat lezen met 160 MB/s en schrijven met 90 MB/s mogelijk is. Dat is bijzonder goed voor een kaartje van dit formaat.

50 procent sneller dan vorige generatie

Natuurlijk zijn er snellere SD-kaarten, die zijn fysiek veel groter of bieden een lagere opslagcapaciteit. Dit model is 50 procent sneller dan de vorige generatie SanDisk microSD Extreme UHS-I en over het algemeen ook sneller dan andere microSD-kaartjes die een leessnelheid van maximaal 100 MB/s hebben.

Klik/tap voor groter.

Alle microSD-kaartjes zijn snel genoeg voor het opnemen van 4K-video, maar door de hogere snelheden duurt het overdagen van data naar een Mac of PC een stuk minder lang. Het Mobile World Congress is ook een Android-feestje en voor bezitters van een toestel met uitbreidbare opslag is dit een mooie snelheidsboost.

Informatie over de prijs en verkrijgbaarheid van de nieuwe generatie SD-kaartjes is er nog niet. Een 400GB-variant van de vorige (tragere) generatie kost € 250 en de snellere variant zal niet goedkoper zijn.

→ Meer van het Mobile World Congress in ons dossier MWC 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
MWC 2018: SanDisk komt met grootste én snelste microSD-kaart ter wereld
Sluiten