Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 22 februari 2018

Rotterdam krijgt dé perfecte plek voor een Apple Store

Apple heeft al enige tijd geen nieuwe Apple Store geopend in Nederland of België. De nieuwste Nederlandse Apple Store opende in 2014 (Den Haag) en België kreeg in 2015 een Apple Store in Brussel. Het is dus tijd voor uitbreiding, naar Rotterdam bijvoorbeeld.

In de havenstad wordt een groot nieuwbouwcomplex gebouwd, tegenover het Centraal Station en aan de rand van de binnenstad. Dit project heet Weenapoint en is de perfecte plek voor een Apple Store. De architect heeft in de concepten zelfs al een Apple-winkel getekend.

Concepten tonen Rotterdamse Apple Store

Wil dit zeggen dat er ook echt een Apple Store in Rotterdam komt? Nee. Wij hebben gebeld met projectontwikkelaar Maarsen Groep en daar zegt men vooralsnog geen mededelingen te doen over de invulling van retail. De vraag of er al geïnteresseerden zijn en of Apple-winkel op verzoek van de projectontwikkelaar in de concepten is getekend, blijft onbeantwoord.

Klik/tap voor groter.

Desalniettemin lijkt het een prima plek voor een nieuwe Apple-winkel. De locatie is pal tegenover het Centraal Station en vormt het begin van de binnenstad. Het is bovendien een high-end nieuwbouwcomplex met een mix van woningen, kantoren en retail. Apple kiest dit soort locaties vaak voor nieuwe winkels, want de Store in Brussel opende in een soortgelijk nieuwbouwcomplex.

Medio 2022 klaar

Op meer concreet nieuws zullen we nog even moeten wachten, want het project moet medio 2022 klaar zijn. Dat de projectontwikkelaar met de iPhone-maker flirt is wel duidelijk en Apple kan wat ons betreft alvast tekenen bij het kruisje voor deze locatie in Rotterdam. Wij houden de bouw- en omgevingsvergunningen ondertussen nauwlettend in de gaten.

Let op de winkel rechtsonder in deze render – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt dé perfecte plek voor een Apple Store
Sluiten