Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 februari 2018

Politie New York moderniseert met de iPhone

The New York Police Department (NYPD) heeft er een nieuw wapen in de strijd tegen criminaliteit bij: de iPhone. Het voltallige corps stapt over op de iPhone. Tot nu toe moesten de agenten het doen met een antieke klassieke Nokia met Windows Phone.

De komende tijd worden in totaal 36.000 agenten met een iPhone 7 of iPhone 7 Plus uitgerust, ze konden zelf het formaat kiezen. De uitrol gaat hard, er worden 600 toestellen per dag uitgedeeld. De iPhone is een belangrijke stap in de modernisering van de NYPD.

iPhone-apps vervangen papierwerk

Momenteel ontvangen agenten oproepen van de meldkamer nog telefonisch en later via de radio, maar dat gaat straks ook via de iPhone. De centrale kan bovendien meteen zien waar agenten zich bevinden en zo sneller schakelen. Ook het invullen van incidentrapporten, zoeken naar informatie en real-time bekijken van bewakingscamera’s wordt mogelijk. Een forse modernisering dus.

Agenten ontvangen hun nieuwe iPhone 7 (foto via: New York Daily News) – Klik/tap voor groter.

Nederlandse politie gebruikt Samsung

In Nederland gebruiken agenten ook een smartphone Met de app Mobiel Effectiever op Straat (MEOS) kunnen agenten via een speciale Politie-app snel bekeuringen uitschrijven, identiteitskaarten checken en meer. De Samsung-toestellen van de Nederlandse politie zijn haperen echter nogal eens. De politievakbond trok in 2016 aan de bel, maar de situatie al verbeterd is, is onduidelijk.

Het systeem van de Nederlandse politie (MEOS) – Klik/tap voor groter.

iOS 11.3 gaat de Nederlandse politie hoe dan ook helpen. Door een nieuw systeem genaamd ‘Advanced Mobile Location‘ ziet de meldkamer straks direct waar je hebt als je 112 belt. Dit komt straks naar iedere iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie New York moderniseert met de iPhone
Sluiten