Raymon Mens
Raymon Mens App Store 15 februari 2018

Photos Companion: nieuwe app stuurt snel foto’s van iPhone naar PC

Microsoft lanceert vandaag een nieuwe app die het een stuk makkelijker maakt om foto’s van een iPhone of iPad over te zetten naar een computer met Windows 10. En dat ook nog eens zonder verbinding met het internet.

De app Photos Companion laat je een directe verbinding tussen je PC en iOS-apparaat opbouwen om foto’s snel over te dragen. Het werkt alleen met de foto’s-app van Windows 10 en comprimeert of verkleint bestanden niet.

Directe Wi-Fi-verbinding

Tot nu toe was OneDrive of Dropbox de snelste manier om foto’s van je iPhone naar Windows over te zetten. Microsoft zag echter dat het makkelijker moest en daar zorgt Photos Companion ook zeker voor. Het overdragen van foto’s is een kwestie van drie stappen.

  • De Foto’s-app van Windows 10 openen en kiezen voor: ImporteerVanaf mobiel of Wi-Fi.
  • Photos Companion op je iPhone of iPad openen en de QR-code scannen.
  • Je foto’s uitzoeken en op Done klikken.
Klik/tap voor groter.

Mocht je de optie om foto’s vanaf mobiel en Wi-Fi te importeren niet in de Windows 10 Foto’s-app zien, dan dien je de optie “Toon extra preview-functies” onder de instellingen van de foto’s-app in te schakelen.

Niet zo snel als AirDrop

Wij hebben het kort in een virtuele machine met Windows 10 getest en waren onder de indruk van de snelheid. Het is niet zo snel als Apple’s AirDrop, maar een set van honderd foto’s was binnen 8 minuten overgedragen. De foto’s blijven na het versturen naar Windows gewoon op je iPhone staan.

Als je een meer geautomatiseerde manier van foto’s overdragen zoekt, bekijk dan iCloud voor Windows eens.

  • Microsoft Photos Companion is een gratis download in de App Store en vereist minimaal iOS 10.2.
Reageer op artikel:
Photos Companion: nieuwe app stuurt snel foto’s van iPhone naar PC
Sluiten