OneCast: speel Xbox One-games (streaming) op je Mac

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De Mac is nooit echt een gaming-platform geweest, maar streaming games maken het een stuk beter. Er zijn steeds meer oplossingen om games die op externe servers of een console thuis draaien op je Mac te spelen. De nieuwe app OneCast maakt Xbox One-games op je Mac spelen mogelijk.

Windows 10-gebruikers hebben deze mogelijkheid al langer, maar Microsoft ziet weinig in het ondersteunen van macOS. Gelukkig heeft dat de ontwikkelaars van OneCast niet tegengehouden om een onofficiële oplossing te maken.

Games streamen in Full HD

OneCast streamt games via Wi-Fi op 1080p HD-kwaliteit met een -volgens de ontwikkelaar- extreem lage latency. De software kan ook worden bediend met Xbox One-controllers, die je via Bluetooth of USB op je Mac aansluit. Er is ook ondersteuning voor profielen zodat je op verschillende consoles of met Xbox Live gamertags kunt spelen.

OneCast Mac
Klik/tap voor groter.

OneCast kan full-screen werken, maar ook in een venster. Voor spelers die hun games niet willen missen als ze buiten de deur zijn, is er de mogelijkheid om via internet te spelen. Je moet hier echter wel zelf poorten voor moeten openen. Wij hebben de app -bij gebrek aan een Xbox One- niet getest, maar dat kun je zelf wel doen. Er is een gratis proefversie die 14 dagen volledig bruikbaar is. Daarna kost de app 25 dollar, maar ter ere van de lancering tijdelijk slechts $ 11,99.

Meer opties voor streaming games

Het streamen van games wordt steeds populairder. Vorig jaar kwam Sony met PS4 Remote Play, dat ook op de Mac werkt. Ook NVIDIA heeft een oplossing voor streaming games, genaamd Geforce Now. Die dienst ondersteunt ongeveer 100 games, maar dat moet in de toekomst uitgebreid worden. Zou de Mac op deze manier toch nog een serieuze gaming-machine worden?

GeForce Now
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Ik hoop hier stiekem wel een beetje op.

  Alleen heb ik het liever wel gewoon native. Ik wil alleen geen Windows installeren…

 • Profielfoto
  Griffendahl

  Die gaan we ff aanschaffen, de enige reden waarom ik nog een Windows partitie op mijn Macbook Pro had.

 • Profielfoto
  Fishke

  Wel grappig dat dit kan.

  Geforce Now heb ik eens geprobeerd, maar ik vond dat vrij indirect aanvoelen.

  Maar als je thuis een xbox one hebt staan hoef je toch niet meer via wifi te gaan streamen naar je mac?

  Oke via het internet, maar dan moet toch wel weer je xbox aan staan. Wake On Lan zal wel niet werken voor xbox.