Officieel: Apple opent binnenkort eigen gezondheidscentra

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Bij Apple Health denk je misschien aan de gezondheid-app op je iPhone, maar daar gaat verandering in komen. Apple is namelijk van plan om twee eigen gezondheidscentra te openen. De klinieken zullen zich in eerste instantie richten op Apple-medewerkers en hun familie. Daarnaast gaan ze een rol spelen bij het ontwikkelen en testen van nieuwe producten.

Er wordt inmiddels actief naar personeel gezocht voor de klinieken die in de lente zullen openen. Apple’s gezondheidscentra worden zelfstandige dochterbedrijven en krijgen de naam AC Wellness Network.

Zorg voor werknemers en hun gezin

De website van het initiatief geeft nog weinig details. Uit de vacatures blijkt echter dat Apple twee klinieken wil openen in de buurt van zijn hoofdkantoor in Cupertino. Werknemers kunnen er voor al hun gezondheidszaken heen, want Apple werft artsen, verpleegkundigen, psychiaters en zelfs een moleculaire bioloog voor een eigen lab.

Apple gezondheidscentra
Klik/tap voor groter.

Er wordt ook een programma opgezet dat gericht is op het voorkomen van blessures en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Volgens nieuwszender CNBC moeten de klinieken in de toekomst ook een rol gaan spelen bij het ontwikkelen en testen van nieuwe gezondheidsproducten.

Trend in de VS

Apple is niet het eerste bedrijf dat zelf klinieken voor werknemers opent. Onlangs werd bekend dat Amazon hetzelfde gaat doen. In de VS regelen bedrijven vaak een zorgverzekering voor hun werknemers, omdat het zorgsysteem daar fundamenteel anders werkt en een verzekering duur is. In plaats van alleen voor zorg te betalen, nemen grote techbedrijven nu de touwtjes zelf in handen.

Apple-CEO Tim Cook spreekt regelmatig enthousiast over de ontwikkelingen in de markt voor gezondheidsproducten. De Apple Watch richt zich al lang niet meer op het tracken van activiteit alleen. Cook ziet de wearable graag het ‘dashboardlampje voor je lichaam’ worden en naar verluidt gaat de Watch straks gedetailleerde hartfilmpjes maken.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Over een paar jaar: “dokter, ik heb een gebroken been!”

  AC Wellness Doctor: “Ai, accidentele schade. Heeft u een AC+ Welness Pakket afgesloten?”

  Patiënt: “Uh, nee, dat is belachelijk duur en kan ik niet betalen”.

  AC Wellness Doctor: “Ai, in dat geval betaalt u niet de €199 eigen risico, maar de volle AC Wellness Service prijs van €1199. Dat kan overigens alleen per credit card, heeft u die bij u?”.

 • Profielfoto
  djneo

  Wil slim als je eigen persoon tegen je glazen gebouwen aanlopen

 • Profielfoto
  pannekoek

  Like iCare.

  Sorry, ik kon het niet laten.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Schatrijk en gezondheidscentra voor de happy few oprichten i.p.v. te investeren in de minderbedeelde Amerikaan en daardoor het verschil te maken. Een tijdje terug investeerde Apple (lees: kocht Tim Cook wat aflaten) in een Pakistaans Malala Fund. Ik had toen al mijn bedenkingen bij zijn steun. “Let’s Make America Great Again.”. Dit is gezondheidszorg op hoeveel verschillende snelheden eigenlijk? Tim Cook is geen haar beter dan Trump.

 • Profielfoto
  Di May

  … tegen je glazen gebouwen aanlopen …

  Pijnlijk. Helaas.
  In meer dan één betekenis.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Wij van wc eend, adviseren…………..

 • Profielfoto
  RvdTogt

  Lijkt me qua privacy beetje raar dat je werkgever alles over je weet. Vooral als het over je gezondheid gaat, psychische gesteldheid, je medicijn gebruik en of waar je last van hebt. Desalniettemin is het een mooi initiatief al zou ik dat niet allemaal bij m’n werkgever willen neerleggen.

 • Profielfoto
  ramrod

  Iets met schoenmaker en een leest ….

 • Profielfoto
  SvS

  remcovandertogt op 28 februari 2018 00:11
  Lijkt me qua privacy beetje raar dat je werkgever alles over je weet. Vooral als het over je gezondheid gaat, psychische gesteldheid, je medicijn gebruik en of waar je last van hebt. Desalniettemin is het een mooi initiatief al zou ik dat niet allemaal bij m’n werkgever willen neerleggen.

  Ik ook niet, maar zoals geschreven, is het met algemene zorgverzekering daar zeer beroerd gesteld en zijn meeste werknemers –denk ik– toch wel heel blij met zo’n interne zorgregeling.

 • Profielfoto
  SvS

  Eh ik zie wat taalfoutjes, wanneer kunnen we berichten eindelijk weer eens bewerken?

 • Profielfoto
  html-junky

  Grappig hoe we dit reflecteren naar onze eigen situatie en niemand zich verplaatst naar de situatie van de Amerikaan. Dat we in Nederland een totaal andere kijk hebben op gezondheidszorg wil niet zeggen dat zij dat ook zo moeten doen