Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 27 februari 2018

Officieel: Apple opent binnenkort eigen gezondheidscentra

Bij Apple Health denk je misschien aan de gezondheid-app op je iPhone, maar daar gaat verandering in komen. Apple is namelijk van plan om twee eigen gezondheidscentra te openen. De klinieken zullen zich in eerste instantie richten op Apple-medewerkers en hun familie. Daarnaast gaan ze een rol spelen bij het ontwikkelen en testen van nieuwe producten.

Er wordt inmiddels actief naar personeel gezocht voor de klinieken die in de lente zullen openen. Apple’s gezondheidscentra worden zelfstandige dochterbedrijven en krijgen de naam AC Wellness Network.

Zorg voor werknemers en hun gezin

De website van het initiatief geeft nog weinig details. Uit de vacatures blijkt echter dat Apple twee klinieken wil openen in de buurt van zijn hoofdkantoor in Cupertino. Werknemers kunnen er voor al hun gezondheidszaken heen, want Apple werft artsen, verpleegkundigen, psychiaters en zelfs een moleculaire bioloog voor een eigen lab.

Klik/tap voor groter.

Er wordt ook een programma opgezet dat gericht is op het voorkomen van blessures en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Volgens nieuwszender CNBC moeten de klinieken in de toekomst ook een rol gaan spelen bij het ontwikkelen en testen van nieuwe gezondheidsproducten.

Trend in de VS

Apple is niet het eerste bedrijf dat zelf klinieken voor werknemers opent. Onlangs werd bekend dat Amazon hetzelfde gaat doen. In de VS regelen bedrijven vaak een zorgverzekering voor hun werknemers, omdat het zorgsysteem daar fundamenteel anders werkt en een verzekering duur is. In plaats van alleen voor zorg te betalen, nemen grote techbedrijven nu de touwtjes zelf in handen.

Apple-CEO Tim Cook spreekt regelmatig enthousiast over de ontwikkelingen in de markt voor gezondheidsproducten. De Apple Watch richt zich al lang niet meer op het tracken van activiteit alleen. Cook ziet de wearable graag het ‘dashboardlampje voor je lichaam’ worden en naar verluidt gaat de Watch straks gedetailleerde hartfilmpjes maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Apple opent binnenkort eigen gezondheidscentra
Sluiten