Nintendo bevestigt: Mario Kart komt naar de iPhone

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Nintendo heeft de afgelopen jaren steeds meer smartphone-games uitgebracht en vandaag een nieuwe titel aangekondigd. Het wordt een klapper, want Mario Kart komt naar de iPhone.

De Japanse game-maker bevestigt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers dat Mario Kart Tour voor iOS en Android in de maak is. De ontwikkeling is nog niet voltooid en Nintendo kan geen concrete releasedatum noemen. Het wordt ergens tussen april 2018 en maart 2019.

Mario Kart Tour voor iOS en Android

Verdere details zijn nog schaars, maar een racegame is uitermate geschikt voor smartphones. Er kan gebruikt gemaakt worden van de accelerometer van de iPhone. Zo hoef je om te sturen het scherm niet al te vaak aan te raken.

Mario Kart Tour iPhone
Klik/tap voor groter.

Het verdienmodel achter Mario Kart Tour is nog onbekend. Nintendo heeft de afgelopen tijd zowel met gratis games en in-app aankopen, als met games die na eenmalige aanschaf helemaal te spelen zijn geëxperimenteerd. Tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers zei CEO Tatsumi Kimishima dat zijn voorkeur uitgaat naar games die na aanschaf meteen zonder beperkingen te spelen zijn, maar titels met in-app aankopen brengen meer op.

Ook film met Mario op komst

Na een wat twijfelachtige start met Miitomo, doet Nintendo het prima op de smartphone. De omzet uit mobiele titels is tussen 2016 en 2017 met 98 miljoen dollar gestegen. Een van de nieuwste titels, Animal Crossing: Pocket Camp, bracht al 17 miljoen op en was goed voor 22 miljoen downloads.

Het Japanse bedrijf kijkt echter verder dan de smartphone. Mario komt ook naar het grote doek! Er is een film over de bekende loodgieter op komt. Nintendo werkt hiervoor samen met Illumination Entertainment, dat onder andere de Minions bedacht.

Illumination Enterainment
De film over Mario wordt samen met Illumination Entertainment geproduceerd – Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Leuk! Naast Zelda mijn favoriete Nintendo game.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik vond Mario kart op de Nintendo DS lite een super leuke game! Ik ben benieuwd of ze die gameplay op de smartphone kunnen benaderen of evenaren… Ik hoop van wel!

 • Profielfoto
  strigoi

  Het mooie van de handheld/console versies van Mario Kart is dat de basis super eenvoudig is, maar juist door elke bocht te driften, slim met de power-ups om te gaan en juist de subtiele slip en stuur bewegingen maken het ‘late-game’ echt een spel wat je nog kan blijven spelen online. Deze diepgang gaan ze gewoon niet in een iOS versie stoppen.

  Dat ontbrak ook al bij Mario Run, leuke doorvertaling van Mario maar for the real deal moet je gewoon iets van Nintendo kopen. Dat is volgens mij ook precies het doel van deze mobile games. De massa (weer) in aanraking met het universum van Nintendo te laten komen zodat de drempel of stap naar een handheld of console weer wat kleiner wordt.

 • Profielfoto
  html-junky

  Ben benieuwd, maar ik denk dat het nooit het consol niveau gaat halen anders koopt niemand meer hun consols straks

 • Profielfoto
  DBLCreations

  “Maar titels met in-app aankopen brengen meer op.”

  Uiteraard… Ikzelf ben ook voorstander van gewoon alles te kunnen spelen na éénmalige aanschaf.

  Ik heb de Nintendo Wii U en de Nintendo Switch, beide erg leuke systemen (al is de Nintendo Wii U vooral “geflopt” door gebrek aan goede marketing en third party support). Maar goed, Mario kart kan echt fijn werken voor de mobiele industrie (telefoon/tablets) en speelt heel anders dan een Mario game.

  Ik ben zeker dat dit het niveau kan halen van de console, alleen is de ERVARING anders.

  Bijvoorbeeld, ik heb liever een controller in mijn handen en zit liever in mijn zetel naar het grote scherm te kijken met mijn surround sound. Anderen hebben dan weer hun Nintendo Switch bijvoorbeeld liever in tablet modus. Ik ben er dus zeker van dat beide manieren goed zullen spelen alleen ervaar je ze anders.

  Uiteindelijk is het de software die “verkoopt”. Dus ik ben zeker dat ze winst gaan maken als ze hun software op meerdere platforms gaan aanbieden. Alles hangt af van de “ervaring” en als Mario Kart een goeie port is dan kan dat allemaal best meevallen;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Oh, en ik wil graag ook nog met Shmoo een potje Mario Kart spelen hé! Dus Shmoo, start your engine:P

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat je deze game toch het liefst met analoge stick en knopjes speelt.