Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 februari 2018

Nieuwe details iPhone X Plus duiken op

Geruchten over een grotere opvolger van de iPhone X volgen elkaar snel op. Dit weekend toonde een lek een 6,5-inch scherm dat voor de iPhone X Plus zou zijn en nu heeft een doorgaans betrouwbare bron nog meer details.

Het gaat om Bloomberg-reporter Mark Gurman, die op het gebied van informatie over onaangekondigde producten een bijna onberispelijke reputatie heeft. Volgens Gurman krijgt de iPhone X Plus een aantal unieke functies die de 5,8-inch iPhone X niet heeft.

Groter scherm, meer kleuren en dual-sim

Volgens onze vriend wordt de iPhone X Plus de grootste telefoon die Apple ooit heeft geproduceerd. Het scherm wordt 6,5-inch groot en heeft een resolutie van 1242 x 2688 pixels. Dat laatste staan nog niet helemaal vast, maar is de resolutie van het huidige prototype. Ter vergelijking: de iPad mini heeft een scherm van 7,9-inch met 1536 x 2048 pixels. Het wordt dus een echte phablet.

iPhone X plus
Concept: iPhone X en iPhone X Plus (Benjamin Geskin) – Klik/tap voor groter.

Nog wat nieuwe informatie: Apple zou de gouden kleur terugbrengen naar de iPhone X (Plus). Het vlaggenschip met OLED-scherm alleen is momenteel alleen in zilver en spacegrijs verkrijgbaar. De iPhone 8 is wel in goud te koop, maar Apple heeft het aantal beschikbare kleuren de laatste tijd teruggeschroefd. Tot slot meldt Bloomberg dat de 6,5-inch iPhone X Plus ondersteuning voor twee simkaarten krijgt. Het zou daarmee de eerste dual-sim iPhone ooit worden. Apple heeft altijd maar één simkaart ondersteund, vermoedelijk omdat dual-sim veel ruimte kost. Met nieuwe oplossingen zoals de iSim hoeft een extra simkaart echter geen extra ruimte meer in te nemen.

iPhone X Plus in september verwacht

Enthousiast geworden over de grotere iPhone X? Je zult nog even moeten wachten. Apple brengt nieuwe toestellen altijd in september uit. Dit jaar zouden er overigens drie nieuwe iPhones verwacht worden: een iPhone X2 (5,8-inch OLED), iPhone X Plus (6,5-inch OLED) en nog een iPhone met 6,1-inch LCD. Dat laatste toestel moet een goedkopere variant worden die de iPhone 8 vervangt.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuwe details iPhone X Plus duiken op
Sluiten