Nieuwe details iPhone X Plus duiken op

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Geruchten over een grotere opvolger van de iPhone X volgen elkaar snel op. Dit weekend toonde een lek een 6,5-inch scherm dat voor de iPhone X Plus zou zijn en nu heeft een doorgaans betrouwbare bron nog meer details.

Het gaat om Bloomberg-reporter Mark Gurman, die op het gebied van informatie over onaangekondigde producten een bijna onberispelijke reputatie heeft. Volgens Gurman krijgt de iPhone X Plus een aantal unieke functies die de 5,8-inch iPhone X niet heeft.

Groter scherm, meer kleuren en dual-sim

Volgens onze vriend wordt de iPhone X Plus de grootste telefoon die Apple ooit heeft geproduceerd. Het scherm wordt 6,5-inch groot en heeft een resolutie van 1242 x 2688 pixels. Dat laatste staan nog niet helemaal vast, maar is de resolutie van het huidige prototype. Ter vergelijking: de iPad mini heeft een scherm van 7,9-inch met 1536 x 2048 pixels. Het wordt dus een echte phablet.

iPhone X Plus
Concept: iPhone X en iPhone X Plus (Benjamin Geskin) – Klik/tap voor groter.

Nog wat nieuwe informatie: Apple zou de gouden kleur terugbrengen naar de iPhone X (Plus). Het vlaggenschip met OLED-scherm alleen is momenteel alleen in zilver en spacegrijs verkrijgbaar. De iPhone 8 is wel in goud te koop, maar Apple heeft het aantal beschikbare kleuren de laatste tijd teruggeschroefd. Tot slot meldt Bloomberg dat de 6,5-inch iPhone X Plus ondersteuning voor twee simkaarten krijgt. Het zou daarmee de eerste dual-sim iPhone ooit worden. Apple heeft altijd maar één simkaart ondersteund, vermoedelijk omdat dual-sim veel ruimte kost. Met nieuwe oplossingen zoals de iSim hoeft een extra simkaart echter geen extra ruimte meer in te nemen.

iPhone X Plus in september verwacht

Enthousiast geworden over de grotere iPhone X? Je zult nog even moeten wachten. Apple brengt nieuwe toestellen altijd in september uit. Dit jaar zouden er overigens drie nieuwe iPhones verwacht worden: een iPhone X2 (5,8-inch OLED), iPhone X Plus (6,5-inch OLED) en nog een iPhone met 6,1-inch LCD. Dat laatste toestel moet een goedkopere variant worden die de iPhone 8 vervangt.

iPhone lineup 2018
Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Pete.Z

  Zo rond de tijd dat ik weer moet verlengen…..word nog moeilijk kiezen zo, hoewel dit wel heel erg groot is…..

 • Profielfoto
  iRepairs.1

  Ik hoop het! Vind mijn huidige iPhone X bijna een terug uit gang vanaf de iPhone 7 plus doordat hij zo klein is.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Als er iets is wat ik mis. Dan is het wel een dual sim. Ik ga in april op vakantie en neem ik 2 iPhones mee. Omdat ik lokaal wil kunnen bellen en whatsappen. En met me iPhone X wil ik in het hotel via wifi alles kunnen doen, zoals ik thuis doe. En wil ik op me 06 nummer bereikbaar zijn. Het zou ideaal zijn met een dual sim.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Het zou me verbazen moesten er twee simkaartsloten voorzien worden, die oeroude dingen nemen onredelijk veel ruimte in, terwijl elke kubieke millimeter in zo’n apparaat van onschatbare waarde is, het aantal personen dat hier bovendien actief van gebruik zou maken lijkt me tevens gering. Als dit over geïntegreerde SIM-kaarten gaat licht het enigszins voor de hand dat er wel ondersteuning is voor meer dan één.

 • Profielfoto
  html-junky

  @bangbangsystems je weet dat je voor wifi geen simkaart nodig hebt he? Just saying

 • Profielfoto
  KarelWillem

  html-junky op 27 februari 2018 11:19
  @bangbangsystems je weet dat je voor wifi geen simkaart nodig hebt he? …

  ‘Lokaal kunnen bellen en Whatsappen zoals thuis.’ Dat betekent ter plekke een SIM-kaart kunnen kopen. Maar ook nog bereikbaar willen zijn op je eigen nummer. Dus… 2 SIM-kaarten.

 • Profielfoto
  MEEUW

  KarelWillem op 27 februari 2018 12:28

  html-junky op 27 februari 2018 11:19
  @bangbangsystems je weet dat je voor wifi geen simkaart nodig hebt he? …

  ‘Lokaal kunnen bellen en Whatsappen zoals thuis.’ Dat betekent ter plekke een SIM-kaart kunnen kopen. Maar ook nog bereikbaar willen zijn op je eigen nummer. Dus… 2 SIM-kaarten.

  Blijf de vraag wat de wifi er mee te maken heeft in verhaal:P

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik verwacht geen tweede SIM kaart, maar een Apple SIM. Dat lijkt me veel logischer.

 • Profielfoto
  mhoeve

  bangbangsystems op 27 februari 2018 00:33
  Als er iets is wat ik mis. Dan is het wel een dual sim. Ik ga in april op vakantie en neem ik 2 iPhones mee. Omdat ik lokaal wil kunnen bellen en whatsappen. En met me iPhone X wil ik in het hotel via wifi alles kunnen doen, zoals ik thuis doe. En wil ik op me 06 nummer bereikbaar zijn. Het zou ideaal zijn met een dual sim.

  Je hebt op vakantie (tenminste in Europa) toch helemaal geen Wi-Fi meer nodig? Je kunt toch je gewone abonnement gebruiken sinds de roamingtarieven vorig jaar zijn afgeschaft?