Raymon Mens
Raymon Mens App Store 26 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

Netflix-app neemt afscheid van het ?-menu

Wat hebben de apps van Netflix, NS, YouTube en Spotify gemeen? Ze hebben de afgelopen tijd allemaal afscheid genomen van het hamburgermenu. De naam komt van het pictogram met drie horizontale lijnen, waar je met een beetje fantasie een hamburger in kunt zien.

Het uitklapmenu aan de bovenkant van apps is passé. In plaats daarvan gebruikt Netflix nu een knoppenbalk onderaan het scherm. Dat heeft als voordeel dat de opties meteen zichtbaar zijn zonder iets uit te klappen. Daarnaast is het beter bruikbaar op grote schermen.

Standaard op iOS, zeldzaam op Android

De streamingdienst rolt het nieuwe menu geleidelijk uit op iOS en Android. De meeste Nederlandse gebruikers zouden de tabbladen onderaan de app al moeten zien. Apple raadt het gebruik van hamburgermenu’s al een tijdje af en een menu met tabbladen is de standaard op iOS, maar op Android zijn dergelijke menu’s onderaan het scherm zeldzaam. Het is dan ook op merkelijk dat Netflix voor tabbladen gaat op iOS én Android.

Nieuwe Netflix app
De nieuwe interface – Klik/tap voor groter.

Netflix heeft nog een aantal elementen in zijn app gewijzigd. De zoekfunctie zit nu ook onderaan en geeft ook toegang tot de verschillende categorieën, die staan meteen onder het zoekvak. Het hamburgerpictogram is nog altijd rechtsonder aanwezig, het geeft nu snel toegang tot profielen en notificaties. Downloads zijn ook gemakkelijker toegankelijk door de aanwezigheid in het menu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix-app neemt afscheid van het ?-menu
Sluiten