Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 26 februari 2018

MWC 2018: Vibes wil de iPhone modulair maken

Het Mobile World Congress in Barcelona is gestart en hoewel het vooral een Android-feestje is, zijn er ook bijzondere iPhone-accessoires te vinden. Neem de start-up Vibes, die met zijn case de iPhone modulair wil maken.

In plaats van een case met ingebouwde accu te maken, pakt Vibes het modulair aan. Je koopt de Baserox-case en kunt daar vervolgens allerlei accessoires op bevestigen. Denk niet alleen aan een module met extra accu, maar ook een speaker en in de toekomst een projector.

Ingenieus kliksysteem

Het nadeel van een case met extra functionaliteit is dat deze onbruikbaar wordt als je een nieuwe telefoon aanschaft. Vibes lost dat op door de case en modules los te koppelen. Je stopt je iPhone in de Baserox-case en klikt daar vervolgens modules op. Nieuwe iPhone? Dan vervang je het basisframe en blijft de rest van de modules gewoon bruikbaar.

Klik/tap voor groter.

Twee modules, meer op komst

Het aantal beschikbare modules is nog wel beperkt. Je kunt kiezen uit de Voltrox Power Bank met een capaciteit van 3000 mAH en de Vibrox Sound Engine. Dat is een Bluetooth-speaker met koolstofvezelconstructie die je op de achterkant van je iPhone klikt. De speaker heeft zijn eigen accu die goed is voor 12 uur muziek. Op de zijkant zitten knoppen voor een snelle bediening.

Binnenkort worden een mini-projector en een drone-platform aan het assortiment toegevoegd. Volgens de fabrikant is het geheel nog compact genoeg om in je broekzak te passen, maar het lijkt ons kantje boord worden.

Klik/tap voor groter.

Goedkoop is modulariteit in ieder geval niet. Het basisframe wordt verkocht voor omgerekend 20 euro. Voor de speaker betaal je omgerekend 95 euro en de powerbank kost 40 euro. Vibes is nog niet beschikbaar voor de iPhone X, maar wel voor de iPhone 6,7, en 8 (Plus).

→ Meer van het Mobile World Congress in ons dossier MWC 2018

Reageer op artikel:
MWC 2018: Vibes wil de iPhone modulair maken
Sluiten