Raymon Mens
Raymon Mens HomeKit 12 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

‘macOS 10.14 krijgt ondersteuning voor HomeKit’

Tijdens WWDC 2018 zal Apple niet alleen iOS 12 onthullen, maar ook macOS 10.14. Wat de codenaam van de opvolger van macOS High Sierra wordt weten we nog niet, maar de eerste functie is al gelekt. De Mac krijgt naar verluidt (eindelijk) ondersteuning voor HomeKit.

Volgens reporter Mark Gurman wordt niet alleen het HomeKit-framework, maar ook de Woning-app van iOS naar macOS gebracht. Gurman beschikt doorgaans over goede bronnen binnen Apple. Het lijkt er dus op dat je straks eindelijk je HomeKit-apparaten vanaf je Mac kunt bedienen.

Woning-app en Siri

Momenteel werkt HomeKit alleen met iOS-apparaten, maar daar komt dus verandering in. Naast de Woning-app kan Siri je straks ook vanaf de Mac helpen met het uitdoen van lampen of het starten van apparaten. Momenteel werkt Apple’s systeem voor een slim uit alleen met iOS, watchOS en tvOS.

Siri in macOS
Siri weet zich in macOS High Sierra geen raad met HomeKit-vragen

Of de Mac ook als HomeKit-hub kan gaan dienen is nog onduidelijk. Zo’n hub is nodig als je ook buiten de eigen Wi-Fi-netwerk je apparaten wil bedienen. De Apple TV, iPad en HomePod kunnen momenteel als hub dienen, maar een iMac in huis zou die rol ook kunnen krijgen.

Woning-app wordt eerste universele app

Alle zou de komst van HomeKit naar de Mac tevens gebruiken om van de Woning-app een universele app te maken. Er gaan al een tijdje geruchten dat er gewerkt voor aan universele apps voor iOS en macOS. Met de Woning-app zou Apple het goede voorbeeld willen geven, de iPad-versie wordt naar verluidt naar de Mac geport.

Onder de noemer ‘Project Marzipan’ zou Apple al een tijdje werken aan universele apps voor iOS en macOS. De eerste iPad-apps moeten nog dit jaar op de Mac draaien.

De Woning-app op iPad, iPhone en Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘macOS 10.14 krijgt ondersteuning voor HomeKit’
Sluiten