Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 februari 2018

Lyric C2: nieuwe camera van Honeywell kijkt én luistert

Je kent Honeywell waarschijnlijk als fabrikant van thermostaten, maar het bedrijf maakt ook steeds meer smart-home-apparaten. Nieuw is de Lyric C2 beveiligingscamera, die een aantal interessante functies heeft.

Met Full HD-video, 6x digitale zoom, nachtzicht tot 10 meter, tweeweg-audio en groothoeklens van 145 graden lijkt de Lyric C2 een vrij standaard home-camera. Wat de nieuwe telg in het assortiment van Honeywell uniek maakt is de geluidsdetectie.

Analyse van geluiden

Natuurlijk is het belangrijk dat een beveiligingscamera goed beeld vastlegt, maar geluid zegt misschien nog wel meer. De Lyric C2 kent het verschil tussen een huilende baby en het alarm van een rookdetector. Dat zorgt voor zinnige notificaties over gebeurtenissen in huis.

Klik/tap voor groter.

Honeywell licht niet precies toe hoe deze functie werkt. Het is niet duidelijk of audio doorlopend naar de cloud wordt gestuurd voor analyse of dat dit lokaal op het apparaat gebeurt. Het is hoe dan ook een functie die meer fabrikanten zouden mogen aanbieden, want geluid zorgt vaak voor context bij beeld.

Cloud en lokale opslag

De camera stuurt niet alleen notificaties bij beweging, maar slaat ook een video van 30 seconden op, beginnend op vijf seconden voordat de gebeurtenis plaatsvond. De meegeleverde SD-kaart (8GB) dient voor de opslag van video, zelfs als er geen Wi-Fi-verbinding is. Daarnaast worden beelden 24 uur lang gratis opgeslagen in de cloud, waar ze kunnen worden bekeken en gedownload via de Lyric-app. Langer bewaren is niet mogelijk, ook niet tegen betaling.

De camera kan op een tafel, muur of aan het plafond worden gemonteerd – Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De thermostaten van Honeywell werken met HomeKit, maar de Lyric C2 ontbeert ondersteuning voor Apple’s systeem voor een slim huis. De camera is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en heeft een adviesprijs van € 149,-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lyric C2: nieuwe camera van Honeywell kijkt én luistert
Sluiten