iPhone X: Apple onderzoekt problemen bij inkomende oproepen

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Niet is irritanter dan een telefoontje verwachten, maar de opnemen-knop niet kunnen gebruiken. Een aantal iPhone X-bezitters wordt getroffen door een bug die het onmogelijk maakt om inkomende oproepen te beantwoorden. Apple zegt de zaak te onderzoeken.

Het is onduidelijk hoeveel gebruikers getroffen zijn, maar de symptomen zijn steeds hetzelfde. De telefoon gaat over en de beltoon klinkt, maar het scherm reageert pas tien seconden later. De kans op een gemiste oproep is daarom groot.

iOS-update als oplossing

De bug doet zich in de meest recente iOS-versie voor. Op moment van schrijven is dat iOS 11.2.5. Apple zegt The Financial Times dat het probleem bekend is en onderzocht wordt. Gebruikers die door deze bug getroffen worden, kunnen de telefoon-app hard afsluiten en hun toestel herstarten. Dat lost het probleem echter maar tijdelijk op. Een software-update moet het probleem verhelpen, maar wanneer die uitkomt is nog onduidelijk.

iPhone X oproep aannemen screenshot
Klik/tap voor groter.

Meer problemen iPhone X

Het is niet bekend hoeveel iPhone X-gebruikers door deze bug getroffen zijn, maar het is niet het enige probleem met Apple’s radicaal nieuwe toestel. Vlak na de lancering bleek het scherm slecht tegen kou te kunnen, het reageerde simpelweg niet als de temperatuur plots daalde. Irritant bij het naar buiten lopen. Apple wist dit met een iOS-update op te lossen. Daarnaast zijn er aanhoudende problemen die alleen klanten van T-Mobile treffen. Zij hebben last van wegvallende verbindingen en gesprekken die afgekapt worden. Zowel Apple als de provider tasten in het duister over de oorzaak, maar het omruilen van de iPhone biedt soelaas.

Wij zijn nog niet getroffen door de problemen bij het beantwoorden van gesprekken. Schroom niet om in de reacties te laten weten of jij er last van hebt.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  19

  Ik heb dit zelf ook zo nu en dan, maar dan met mijn iPhone SE, echter al sinds iOS 10.nogwat. Ben bij elke software-update weer in de hoop dat het gefixt wordt, scheelt weer een oude moeder die na zo’n situatie “WAAROM NAM JE NIET OP?!” roept.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Mijn ervaring is dat mensen die de X hebben nauwelijks gebeld worden. Het zijn toch het slag mensen wat zelf de telefoon pakt en anderen belt om opdrachten te geven. Waarschijnlijk zijn het er daarom weinig.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Spinozo op 5 februari 2018 14:04
  Mijn ervaring is dat mensen die de X hebben nauwelijks gebeld worden. Het zijn toch het slag mensen wat zelf de telefoon pakt en anderen belt om opdrachten te geven. Waarschijnlijk zijn het er daarom weinig.

  Kom op jochie niet zo jaloerse op anderen die een iPhone x hebben 😜

 • Profielfoto
  Jan Pieter Wagenaar

  Het zelfde probleem treed op bij de iPhone 6

 • Profielfoto
  Hugaer

  Wel onverstaanbaar door degene die ik opbel. Na het hoesje van Apple te verwijderen was het wel OK.Voor een hoesje van 109€ toch erg.Kreeg wel 100€ van Apple Care om een ander te kopen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sannetju op 5 februari 2018 14:19

  Spinozo op 5 februari 2018 14:04
  Mijn ervaring is dat mensen die de X hebben nauwelijks gebeld worden. Het zijn toch het slag mensen wat zelf de telefoon pakt en anderen belt om opdrachten te geven. Waarschijnlijk zijn het er daarom weinig.

  Kom op jochie niet zo jaloerse op anderen die een iPhone x hebben 😜

  Het is echt erg met de jaloerse reacties…

  On topic: Ik heb persoonlijk de iPhone (ik denk ook Sannetju en nog een paar anderen hier) sinds dag 1!

  Ik heb tot nog toe niet echt een probleem opgemerkt. Ik gebruik de camera vrij veel eigenlijk, meer dan ooit op een smartphone, die camera is echt heel erg goed! Ook het opladen gebeurd eigenlijk enkel nog draadloos, het is echt een gemak. Hier op mijn bureau staat een draadloze lader en ook in de auto is er een speciaal vak voorzien. Ik sluit hem enkel via kabel aan om photo’s over te zetten. Wat ik wel merk is dat de “fotos” app op mijn Mac Pro echt traag is bij het overzetten van foto’s vanuit de app naar een gewone map.

  Maar dat ligt niet aan de iPhone. Ik ben er hoe dan ook erg tevreden over:-)

 • Profielfoto
  RemcoPardoel

  bij mij ‘lopen’ de apps.

  En vallen weg, komen weer

  Moet het opnieuw opstarten.

  het begint nu erg lastig / irritant  te worden