Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 februari 2018

iPhone X: Apple onderzoekt problemen bij inkomende oproepen

Niet is irritanter dan een telefoontje verwachten, maar de opnemen-knop niet kunnen gebruiken. Een aantal iPhone X-bezitters wordt getroffen door een bug die het onmogelijk maakt om inkomende oproepen te beantwoorden. Apple zegt de zaak te onderzoeken.

Het is onduidelijk hoeveel gebruikers getroffen zijn, maar de symptomen zijn steeds hetzelfde. De telefoon gaat over en de beltoon klinkt, maar het scherm reageert pas tien seconden later. De kans op een gemiste oproep is daarom groot.

iOS-update als oplossing

De bug doet zich in de meest recente iOS-versie voor. Op moment van schrijven is dat iOS 11.2.5. Apple zegt The Financial Times dat het probleem bekend is en onderzocht wordt. Gebruikers die door deze bug getroffen worden, kunnen de telefoon-app hard afsluiten en hun toestel herstarten. Dat lost het probleem echter maar tijdelijk op. Een software-update moet het probleem verhelpen, maar wanneer die uitkomt is nog onduidelijk.

Klik/tap voor groter.

Meer problemen iPhone X

Het is niet bekend hoeveel iPhone X-gebruikers door deze bug getroffen zijn, maar het is niet het enige probleem met Apple’s radicaal nieuwe toestel. Vlak na de lancering bleek het scherm slecht tegen kou te kunnen, het reageerde simpelweg niet als de temperatuur plots daalde. Irritant bij het naar buiten lopen. Apple wist dit met een iOS-update op te lossen. Daarnaast zijn er aanhoudende problemen die alleen klanten van T-Mobile treffen. Zij hebben last van wegvallende verbindingen en gesprekken die afgekapt worden. Zowel Apple als de provider tasten in het duister over de oorzaak, maar het omruilen van de iPhone biedt soelaas.

Wij zijn nog niet getroffen door de problemen bij het beantwoorden van gesprekken. Schroom niet om in de reacties te laten weten of jij er last van hebt.

Reageer op artikel:
iPhone X: Apple onderzoekt problemen bij inkomende oproepen
Sluiten