‘Nieuwe iPhone SE, iPad én MacBook in maart’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Het lijkt een prima jaar voor Apple-fans te worden, want het eerste Apple-event is naar verluidt al over een maand. Apple zou dan een nieuwe iPhone SE, iPad en 12-inch Retina MacBook uit de doeken doen.

Dat meldt DigiTimes, dat over wisselend betrouwbare bronnen beschikt. Volgens het Taiwanese blog heeft Apple zijn Aziatische productiepartners opdracht gegeven om de massaproductie van een aantal nieuwe producten te starten. Apple zou een van zijn vaste leveranciers voor Apple Watch-componenten in hebben gezet om onderdelen voor de iPhone SE 2 te maken.

iPhone SE 2? Wij zijn sceptisch

De iPhone SE werd in maart van 2016 geïntroduceerd en gaat alweer twee jaar mee. Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe 4-inch iPhone, maar écht concrete aanwijzingen hebben we nog niet gezien. Er zijn nog geen onderdelen boven water gekomen of software-lekken geweest die wijzen op de komst van een nieuwe, compacte iPhone. Aan concepten is geen gebrek, maar wij blijven sceptisch. Volgens het laatste gerucht krijgt het nieuwe compacte toestel ook ondersteuning voor draadloos laden.

iPhone SE 2 concept
Concept: iPhone SE 2 – Klik/tap voor groter.

Nieuwe MacBook lijkt zekerheid

Wat wel zeker lijkt, is een nieuwe 12-inch MacBook. De kleinste MacBook werd tot nu toe ieder jaar in maart of juni vernieuwd. Verwacht geen grote veranderingen zoals een tweede USB-C-poort. Waarschijnlijk geeft Apple de 12-inch Retina MacBook wel een upgrade naar de laatste Intel-chip. Dat gebeurde tot nu toe ieder jaar en Intel heeft de benodigde chips gereed. De kleinste MacBook in het assortiment zou na de iMac Pro ook wel eens de eerste MacBook worden die voorzien is van Apple’s T2-chip.

Nieuwe budget-iPad

Wie zijn zinnen heeft gezet op een nieuwe iPad Pro, moet waarschijnlijk nog even wachten. In maart is het de beurt aan de ‘gewone’ iPad die Apple tegenwoordig voor een relatief lage prijs verkoopt. De 9,7-inch iPad werd in maart 2017 vernieuwd en volgens DigiTimes kunnen we in maart 2018 ook weer uitkijken naar een verbeterd model. Volgens eerdere geruchten wil Apple de prijs nóg verder laten zakken en de vanaf-prijs naar omgerekend € 319 brengen.

iPad mini
Het lot van de iPad mini is nog altijd onduidelijk – Klik/tap voor groter.

Wanneer deze producten uit de doeken gedaan worden is nog onduidelijk. Het vorige Apple-event was op 21 maart 2016. Reken dus op de derde of vierde week van maart.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Fijn! Maar ik mis de watch met sim voor gebruik in NL, de homepod en de macmini 2018.

 • Profielfoto
  novae

  Allemaal leuk en aardig, maar we wachten natuurlijk maar op één ding: een nieuwe modulaire Mac Pro!:)

 • Profielfoto
  steveb

  iPhone se had ik wel verwacht
  MacBook ook
  Maar iPad? Dat is wel snel. Tenzij het “mini” event wordt
  iPad mini, iPhone mini (8e), MacBook (mini)
  En mac mini?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Allemaal leuk en aardig, maar we wachten natuurlijk maar op één ding: een nieuwe Mac Mini!:-)

 • Profielfoto
  steveb

  @novae
  Alle laatste Apple producten die de stempel PRO kregen werden voorgesteld op WWDC.
  Dus vrees ik dat we voor mac pro modulair ten vroegste in juni een idee zullen hebben en in december op de markt zoals de iMac pro en mac pro vuilnisbak

 • Profielfoto
  Melle

  Mac mini. Nieuw Apple hub scherm, met gigabit ethernet & een waardige MacBook Air opvolger!

 • Profielfoto
  Peter Niemeijer

  Hardstikke aardig allemaal, ik wacht al maanden op die Apple watch met sim voor de nederlandse markt. Vul nu eerst eens die belofte in Apple!

 • Profielfoto
  html-junky

  Tot nu toe is er beloofd dat er geen Apple Watch met Cellular naar Nederland gaat komen

 • Profielfoto
  Pjotr

  We hebben recent een iMac pro, iPad pro en een iPhoneX mogen ontvangen.

  Nu wordt het tijd voor een nieuwe MacMini, iPad mini en een iPhoneSE.

  Goed gezien van Steve B.

   

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik hoop dat die MacBook een nieuw toetsenbord heeft wat gewoon weer net zo goed werkt als die van vroeger.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Pants down all you fanboys and start rubbin’

 • Profielfoto
  Hydræ

  Voor iedereen die hoopt op een Mac mini, ik vermoed dat hij kleiner wordt, en dezelfde hardware als een Macbook gaat bevatten. Mobile 1,2 GHz, PCIe SSD, USB-C. Maar of ik daar écht om sta te springen…

 • Profielfoto
  A

  Ik kijk zelf enorm uit naar de nieuwe iPhone SE en de gewone iPad. Bij de iPad zou ik het chill vinden als ze hem, met behoud van het 9,7″ scherm, kleiner en lichter kunnen maken.

  En verder zou her chill zijn als ze de Mac Mini eindelijk eens een goede, echt upgrade geven! Er wordt echt te weinig gedaan aan de consumenten Mac’s!