‘iPhone 8 dit jaar vervangen door 6,1-inch model’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Het jaar 2017 was door de iPhone X belangrijk, maar het lijkt erop dat Apple in 2018 de grootste stap gaat maken. Het iPhone-ontwerp dat we sinds de iPhone 6 kennen wordt in september waarschijnlijk helemaal uitgefaseerd.

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo wordt de iPhone 8 in september vervangen door een nieuw 6,1-inch iPhone dat meer op de iPhone X lijkt. De prijs zou gelijk zijn aan die van de iPhone 8, oftewel € 809,- in Nederland.

Alle iPhones met notch en Face ID

Er waren al behoorlijk wat geruchten over de iPhone-lineup van september 2018. Apple verkoopt de iPhone X alleen met 5,8-inch scherm, terwijl de traditionele iPhone in 4,7- en 5,5-inch beschikbaar is. Vanaf september komt de iPhone X waarschijnlijk in twee formaten: 5,8-inch en 6,5-inch. De traditionele iPhone met LCD-scherm is volgens Kuo een 6,1-inch groot.

iPhone 2018
Verwacht in 2018: iPhone X Plus (6,5-inch OLED), iPhone X (5,8-inch OLED) en iPhone (6,1-inch LCD) – Klik/tap voor groter.

Het verdwijnen van de iPhone 8 betekent ook dat alle iPhones in september Face ID en een notch krijgen. De opvolger van de iPhone 8 heeft dus een groter scherm in een compacte behuizing zonder al te grote randen.

Eerst een nieuwe iPhone SE

September is nog ver weg, maar je hoeft mogelijk niet lang meer te wachten op een nieuwe iPhone. Apple zou tijdens een evenement in maart namelijk een iPhone SE 2 uit de doeken doen. Daarnaast komt er naar verluidt een nieuwe iPad en 12-inch MacBook. (Zie → ‘Nieuwe iPhone SE, iPad én MacBook in maart’)

MacRumors

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  seek

  Bah

 • Profielfoto
  Antaeus

  Precies…

 • Profielfoto
  tuuur

  Gelukkig nog een 8 plus aangeschaft, ik ben een liefhebber van de fingerprint button wat nieteens een echte fysieke knop is 👍

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Het ziet er echt niet uit. Daarnaast ben ik zeer tevreden met Touch ID. Face ID lijkt mij ook echt niets.

 • Profielfoto
  ArMac

  Face ID leek mij ook niks, totdat ik mijn iPhone X had. Het werkt zoveel natuurlijker dan touch. Vooral met inloggen op Websites waarvan inlog in mijn Keychain staat. Gewoon naar je scherm kijken, wat je toch al doet, en direct zijn je inloggegevens ingevuld. Zelfde met bankoverboekingen: gewoon naar je scherm blijven kijken, op ok drukken en geld is overgemaakt.

  En zo nog tig voorbeelden waar face id veel sneller mee werkt.

  Oja en niet vergeten: nooit meer gedoe dat je tel niet wilt ontgrendelen omdat je vinger te koud, vet of nat is. Vooral tijdens het koken waarbij je recept op je tel staat werd ik daar gek van!

 • Profielfoto
  Rickje

  Mijn iPhone 5s past lekker in m’n broek.:)

 • Profielfoto
  Di May

  Aan alle Face.ID-sceptici :

  Niet twijfelen, het is een oprechte vooruitgang.

  Heb mijn iPhone 6 doorgegeven aan mijn echtgenote, en telkens ik die nog eens moet bedienen, lijk ik teruggekatapulteerd te worden naar de Middeleeuwen. Of ergens in die buurt …

 • Profielfoto
  html-junky

  Inderdaad FaceID werkt echt als een verademing. Werkt eigenlijk altijd wel, vaker dan toen ik nog TouchID gebruikte

 • Profielfoto
  Switched

  Ik hoop dat de SE2 geen homeknop heeft, maar het design van de iPhone X.

 • Profielfoto
  KR1275

  Na de 5S heeft de iPhone me niet meer kunnen bekoren. De 6 deed me teveel denken aan een verouderde Samsung en daar zijn ze niet meer vanaf gestapt. De X ziet er niet met z’n hap uit het scherm. Als het geen Apple was geweest, had niemand ‘m gekocht en was hij volstrekt belachelijk gemaakt. Het OS is ook al jaren hetzelfde, met alleen wat nieuwe speledingetjes. Koop je een nieuw iPhone, honderden euro’s armer, zet je je backup over en… hetzelfde als je oude. Da’s jammer…

  Ik weet niet of ik nog ga wachten op een nieuwe iPhone. Apples voorsprong is allang weg. Samsung vind ik niks, hun ondersteuning op langere termijn voor alles wat ze maken, is erg treurig. Sony wordt een grote kanshebber. Ik hoor daar goede verhalen over en mijn Z2 tablet bevalt erg goed.

  Ik wacht nog even wat Apple brengt, maar zo zeker als het ooit was dat ik een Apple zou kopen, die tijd is voorbij.

 • Profielfoto
  Koezel

  Lang geroepen dat ik geen Face ID wilde. Toch een X aangeschaft en totaal geen spijt. Wat werkt Face ID geweldig!

 • Profielfoto
  Aerea

  Treurig nieuws. Ik heb de iPhone X twee maanden gebruikt, maar heb ‘m nu weer in de verkoop staan. Ik vind Face ID een draak, het toestel is te groot en loodzwaar. Je kunt niet eens met één hand het bedieningspaneel of het Berichtencentrum gemakkelijk openen. En dan die afgeronde hoeken in het scherm, dat vind ik maar heel raar. Juf Ank zou er eens wat van moeten zeggen! XD