Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 8 dit jaar vervangen door 6,1-inch model’

Het jaar 2017 was door de iPhone X belangrijk, maar het lijkt erop dat Apple in 2018 de grootste stap gaat maken. Het iPhone-ontwerp dat we sinds de iPhone 6 kennen wordt in september waarschijnlijk helemaal uitgefaseerd.

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo wordt de iPhone 8 in september vervangen door een nieuw 6,1-inch iPhone dat meer op de iPhone X lijkt. De prijs zou gelijk zijn aan die van de iPhone 8, oftewel € 809,- in Nederland.

Alle iPhones met notch en Face ID

Er waren al behoorlijk wat geruchten over de iPhone-lineup van september 2018. Apple verkoopt de iPhone X alleen met 5,8-inch scherm, terwijl de traditionele iPhone in 4,7- en 5,5-inch beschikbaar is. Vanaf september komt de iPhone X waarschijnlijk in twee formaten: 5,8-inch en 6,5-inch. De traditionele iPhone met LCD-scherm is volgens Kuo een 6,1-inch groot.

Verwacht in 2018: iPhone X Plus (6,5-inch OLED), iPhone X (5,8-inch OLED) en iPhone (6,1-inch LCD) – Klik/tap voor groter.

Het verdwijnen van de iPhone 8 betekent ook dat alle iPhones in september Face ID en een notch krijgen. De opvolger van de iPhone 8 heeft dus een groter scherm in een compacte behuizing zonder al te grote randen.

Eerst een nieuwe iPhone SE

September is nog ver weg, maar je hoeft mogelijk niet lang meer te wachten op een nieuwe iPhone. Apple zou tijdens een evenement in maart namelijk een iPhone SE 2 uit de doeken doen. Daarnaast komt er naar verluidt een nieuwe iPad en 12-inch MacBook. (Zie → ‘Nieuwe iPhone SE, iPad én MacBook in maart’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 dit jaar vervangen door 6,1-inch model’
Sluiten