Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2018

‘iOS 12 brengt animoji naar iPad en FaceTime’

Binnenkort verschijnen in iOS 11.3 vier nieuwe animoji, maar Apple is nog veel meer van plan met de emoji die op je gezicht reageren. In iOS 12 zouden animoji ook naar de iPad komen en tijdens FaceTime-gesprekken te gebruiken zijn.

Dat schrijft scooptijger Mark Gurman in een artikel op Bloomberg. Apple zou veel werk in het verbeteren van animoji steken. Naast de vier nieuwe karakters van iOS 11.3 komen er in iOS 12 nog veel meer nieuwe animoji. De interface om de geanimeerde avatars op te nemen zou ook vereenvoudigd worden.

Animoji vereisen iPad met Face ID

Om animoji op de iPad te gebruiken, dient Apple’s tablet eerst gezichtsscanner Face ID te krijgen. Momenteel werken alle iPads nog met Touch ID, maar volgens eerdere geruchten krijgt de iPad Pro nog dit jaar Face ID. Dat animoji naar de tablet komen, versterkt dit gerucht. Waarschijnlijk lanceert Apple de nieuwe iPad Pro tegelijk met iOS 12. De nieuwe iOS-versie komt ieder jaar in september uit, maar de nieuwe functies worden al tijdens WWDC in juni aangekondigd en gedemonstreerd.

Concept: een iPad Pro met Face ID en ‘notch’ – Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe functies voor FaceTime

Momenteel kun je animoji alleen binnen de berichten-app gebruiken, maar dat gaat met iOS 12 veranderen. Volgens Gurman maken ze ook hun opwachting in FaceTime-gesprekken, waardoor je kunt videochatten als kip, eenhoorn of chocolade-ijsje lachende drol. Nog meer nieuws over FaceTime: er zou gewerkt worden aan ondersteuning voor groepsgesprekken, maar dat is waarschijnlijk niet op tijd af voor iOS 12.

Welke nieuwe functies er nog meer in de volgende iOS-update zitten, is nog onduidelijk. Apple zou het dit jaar rustig aan willen doen en zich focussen op meer stabiliteit en performance. (Zie → ‘Apple schrapt functies iOS 12 in focus op stabiliteit en snelheid’)

Reageer op artikel:
‘iOS 12 brengt animoji naar iPad en FaceTime’
Sluiten