Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2018

iOS 11.3: onafhankelijke updates voor Apple’s iOS-apps?

Apple levert talloze apps bij iOS. Van mail tot muziek en van aandelen tot agenda. Niet iedereen zit op die apps te wachten en daarom kun je ze tegenwoordig verwijderen en opnieuw downloaden via de App Store. Het op deze manier aanbieden van de standaard-apps heeft nog een voordeel: ze kunnen onafhankelijk van iOS-updates bijgewerkt worden.

Deze functie lijkt momenteel getest te worden met de beta van iOS 11.3. In de App Store zijn namelijk updates verschenen voor de Bestanden- en Muziek-app. Alleen gebruikers van de betaversie van iOS 11.3 zien de updates. Op iOS 11.2.5 is niets te zien.

Onafhankelijke updates, prima idee

Het onafhankelijk updaten van met iOS meegeleverde apps is een prima idee. Het stelt de teams die bij Apple aan de losse applicaties werken in staat om snel bugfixes of nieuwe functies uit te rollen, zonder te wachten op de volgende grote iOS-update. Dit past bij de moderne ‘agile’ kijk op development. Het kan in de toekomst ook nuttig zijn bij het uitrollen van beveiligingsupdates naar oudere iOS-versies. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe Safari-versie die beveiligd is tegen een lek.

Klik/tap voor groter.

Bug of eerste teken van nieuwe functie?

Apple heeft officieel nog niets gezegd over deze mogelijke, nieuwe functie. Waarschijnlijk moet de achterkant van iOS en de bij iPhone en iPad geleverde apps hiervoor op de schop. Een tik op de update-knop toont een foutmelding over een app die niet teruggezet kan worden omdat deze niet compatibel is met iOS 11.3.

Bug of eerste tekenen van een nieuwe functie? We weten het nog niet zeker, maar gelukkig bevat iOS 11.3 nog talloze nieuwigheden. Eerder schreven we al over de nieuwe functies voor batterijbeheer en performance en grote vernieuwingen in Safari. Alles over iOS 11.3 lezen? Check ons dossier met alle berichten.

Reageer op artikel:
iOS 11.3: onafhankelijke updates voor Apple’s iOS-apps?
Sluiten