Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 februari 2018
Leestijd: 2 minuten

iOS 11.3: zo werkt het nieuwe batterijbeheer voor iPhone

In iOS 11.3 geeft Apple je eindelijk inzicht in de status van de batterij en prestaties van je iPhone. Via een nieuw menu krijg je informatie over de conditie van je batterij en zie je of je toestel nog maximale prestaties kan leveren. Apple beloofde de nieuwe functie nadat bekend werd dat de iPhone zichzelf afremt naarmate de accu ouder wordt.

Het nieuwe menu is in iOS 11.3 te vinden onder InstellingenBatterijConditie van de batterij. Apple benadrukt dat de functie in bètafase is en op moment van schrijven is iOS 11.3 ook alleen als (publieke) betaversie beschikbaar.

Meteen inzicht in capaciteit

Tot nu toe was het maar de vraag of je accu nog in orde was, maar in iOS 11.3 is Apple uitermate transparant. Je ziet meteen hoeveel capaciteit de batterij nog heeft in vergelijking met een nieuwe iPhone. Een normale batterij is ontworpen om tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit vast te houden na 500 keer volledig opladen. Als je onder de 80% zit, is het tijd voor een nieuwe accu.

Klik/tap voor groter.

Piekprestaties en afremmen voorkomen

Een slechte accu kan ervoor zorgen dat je iPhone onverwacht uitvalt. De accu kan de piekspanning die nodig is voor maximale prestaties niet meer leveren.

Tot nu toe remde Apple iedere iPhone met een versleten accu standaard af, maar In iOS 11.3 gaat dat veranderen. De iPhone blijft piekprestaties leveren, totdat deze onverwacht uitvalt omdat de accu de benodigde stroompiek niet kan leveren. Dan komt in het batterij-menu een waarschuwing te staan en wordt de ‘energiebeheerfunctie’ (lees: rem die de iPhone trager maakt) ingeschakeld.

Een iPhone met een goede accu (links) en versleten accu (rechts) – Klik/tap voor groter.

Maximale snelheid forceren

Heb je behoefte aan maximale snelheid? Dan kun je de energiebeheerfunctie tijdelijk uitschakelen. Dit doe je door in iOS 11.3 op ‘Schakel uit…‘ onder de melding in het batterij-menu te tikken. De iPhone zal dan weer maximale prestaties leveren, maar als het toestel wederom onverwacht uitgeschakeld wordt omdat de accu de benodigde spanning niet kan leveren, gaat de rem weer op de iPhone. Je moet piekprestaties daarna opnieuw inschakelen.

iOS 11.3 installeren

iOS 11.3 is nu beschikbaar en iedereen kan het installeren. Meer nieuws? Lees in ons groeiende dossier alles over de vele nieuwe functies in iOS 11.3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.3: zo werkt het nieuwe batterijbeheer voor iPhone
Sluiten