Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 februari 2018

iOS 11.2.6 met oplossing voor Telugu-crash beschikbaar

Apple heeft maandagavond laat iOS 11.2.6 en macOS 10.13.3 uitgebracht. Deze updates lossen een vervelende bug op waardoor Apple-apparaten onverwacht konden crashen bij ontvangst van een Indiaas teken.

Zodra het teken via iMessage, WhatsApp of Twitter verstuurd werd, liep de app in kwestie vast. In sommige gevallen loopt de hele iPhone vast en moet deze opnieuw opstarten. De bug kwam vorige week aan het licht en Apple beloofde een snelle oplossing. Die wordt nu, nog voor de release van iOS 11.3 afgeleverd.

Crash door Indiase taal

Hoewel ontdekt werd dat een specifiek teken de crash kon veroorzaken, spreekt Apple van een reeks met tekens. Het ging specifiek over tekens uit de Indiase taal Telugu. Deze wordt voornamelijk in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh gesproken. Naast een oplossing voor de crash door het Indiase teken wordt ook een bug opgelost die ervoor zorgde dat apps van derden geen verbinding konden maken met externe accessoires.

Het teken in kwestie – Klik/tap voor groter.

Apple heeft naast iOS 11.2.6 en macOS 10.13.3 ook watchOS 4.2.3 en tvOS 11.2.6 uitgebracht. Na installatie zijn al je Apple-apparaten immuun voor de crash. Nieuwe functies zijn er niet, want die komen in iOS 11.3.

Reageer op artikel:
iOS 11.2.6 met oplossing voor Telugu-crash beschikbaar
Sluiten